Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Martin Mans improviseert op verzoek in Dirksland

DIRKSLAND - Zaterdag 27 augustus hoopt de bekende organist Martin Mans een orgelconcert te geven op het Kunckel-orgel in de Hervormde Kerk te Dirksland. Het programma wordt aan het publiek overgelaten, het concert zal bestaan uit improvisaties op verzoek.

De wortels van Mans liggen op Flakkee, in 1965 werd hij geboren in Melissant en hij groeide op in Dirksland. Op 8-jarige leeftijd ontving hij daar zijn eerste orgellessen van Piet Westhoeve. Al snel bleek hij een groot talent en in de jaren die volgden boekte hij veel succes. Zijn ongekende improvisatietalent verwierf grote bekendheid en zijn eerste cd's, vanaf het Hinz-orgel te Bolsward, werden bekroond met platina en goud. Zijn muziek is inmiddels wereldwijd bekend, in o.a. Zuid-Afrika en Canada maakte hij succesvolle tournees. Sinds enkele jaren is Mans ook één van de organisten in de Hervormde Kerk te Dirksland.

Iedereen die een avondje wil meegenieten van de warme, romantische, orgelklanken van Martin Mans is van harte welkom op zaterdag 27 augustus. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open en om 20.00 uur zal het concert beginnen. Verzoeknummers kunnen voor aanvang worden doorgegeven. De kaartverkoop is bij de kerk, € 10,- per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.