Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Marcel Mangnus geeft orgelconcert in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Op dinsdag 26 juli vind het 3e orgelconcert plaats in de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. De jonge talentvolle organist Marcel Mangnus uit Hulst bespeelt het Van Vulpen-orgel. Op het programma staan grote orgelwerken van Sweelinck, Bach en Reger. Speciaal voor dit concert speelt Marcel Mangnus een Estampie uit de 14e eeuw.

Marcel Mangnus volgde zijn muzieklessen aan de Zeeuwse Muziekschool te Hulst. Hier kreeg hij o.a. les van Jos Vogel. Ook volgde hij solfègeles en koorzang aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas. Na zijn middelbare schoolperiode studeerde Marcel verder aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij orgeldocent Ignace Michiels, kathedraalorganist in Brugge. In 2007 behaalde hij zijn Bachelordiploma Uitvoerend Musicus. In 2009 presenteerde hij in het Baudeloo te Hulst zijn eindproject 'De wondere wereld van de fuga' en schreef hij zijn scriptie over fugakunst in de Duitse orgelschool. Tevens slaagde hij met de grootste onderscheiding voor zijn openbaar eindexamen orgel in de Kathedraal van Brugge. In 2010 behaalde hij aan het Conservatorium van Gent het diploma Master Uitvoerend Musicus (Orgel) en het diploma Lerarenopleiding in de muziek (Muziekpedagogie). Marcel Mangnus is organist-titularis van de St. Willibrordusbasiliek te Hulst, waar hij het Frans-barokke Loys-Isoré orgel uit 1610 bespeelt.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 7,50 voor volwassenen en 2,50 voor studenten, inclusief consumptie na afloop. Onder de 12 jaar gratis. De verrichtingen van de organist worden geprojecteerd op de muur. Het volgende concert in de Brouwse Orgelzomer is op 2 augustus en wordt gegeven door Henk G. van Putten.