Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Vrijwilligers voor het Surf Project opgeleid bij surfschool SurfKaravaan

OUDDORP - Het Surf Project breidt uit naar Ouddorp. Surfschool SurfKaravaan zal in september voor de non-profit organisatie het Surf Project golfsurflessen verzorgen voor kinderen met het Syndroom van Down, autisme en/of ADHD. Hiervoor zijn door het Surf Project in samenwerking met Surfschool SurfKaravaan 10 vrijwilligers opgeleid.

In september gaan kinderen met Down, autisme en/of ADHD onder professionele en enthousiaste begeleiding bij surfschool SurfKaravaan drie zaterdagochtenden het water in om te leren golfsurfen. Het Surf Project richt zich op het leren surfen aan kinderen met Down, autisme en/of ADHD. Het project wordt gefinancierd door fondsen en sponsoren en wordt vrijwillig gerund door professionals.

Suzanne Dietz oprichtster van het Surf Project: "Surfles is voor kinderen die extra aandacht nodig hebben niet alleen ontzettend leuk, maar het is ook belangrijk voor hen. Golfsurfen staat voor plezier, vrijheid, focus en rust. Het geeft de kinderen die normaal gesproken niet zelfstandig kunnen leren surfen, ontzettend veel zelfvertrouwen en een groot gevoel van vrijheid dat zij het kunnen leren en uiteindelijk ook zélf die golf kunnen surfen. Vandaar dat het Surf Project ontzettend blij is dat het met hulp van Surfschool SurfKaravaan de surflessen heeft kunnen uitbreiden van Zandvoort naar Ouddorp."

Surfen geeft het gevoel van eigenwaarde van kinderen die extra aandacht nodig hebben een enorme boost. Zo is uit onderzoek in Groot Brittannië gebleken, waar sommige kinderen nu zelfs op doktersrecept leren surfen. Ook in Nederland is dit jaar een pilot gestart waarbij golfsurflessen via het Surf Project worden ingezet als onderdeel van de behandeling van kinderen.

Tatiana Mallee, eigenaresse van surfschool SurfKaravaan: "Wij zijn ontzettend blij dat we dit met onze vrijwilligers voor de kinderen van het Surf Project kunnen doen. Het allerleukste aspect van mijn werk is deelnemers, zowel jong als oud, tijdens een surfles van de golven te zien genieten. Surfles geven aan deelnemers die extra aandacht nodig hebben, geeft zelfs nog meer plezier, omdat bij hen door de persoonlijke aandacht van een vrijwilliger hun handicap wegvalt en ze gewoon ook surfer zijn. Het zelfvertrouwen straalt van de kinderen af, prachtig!"

Meer informatie over het Surf Project kan worden gevonden op: http://www.surfproject.nl.