Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Museum, Bibliotheek en Rabobank samen onder dak Ouddorps Raad- en Polderhuis

OUDDORP – "Op basis van de huidige stand van zaken, hoopt de vestiging Ouddorp van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta op donderdag 1 september haar deuren te kunnen openen in het Raad-en Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4. De bibliotheek, nu nog gevestigd aan de Hofdijksweg, is voorafgaand aan die opening op 29, 30 en 31 augustus gesloten in verband met de geplande verhuizing". Dit zegt Gerdie Schellevis, regiomanager van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Door Jaap Ruizeveld

De regiomanager is heel gelukkig met de nieuwe huisvesting. En wel om diverse redenen. Intern is het (museum) Raad- en Polderhuis flink verbouwd. De indeling met kleine vertrekken heeft plaatsgemaakt voor een open structuur met rechte wanden. Opvallend zal zijn dat het museumdeel en het bibliotheekdeel als het ware in elkaar overlopen. Anders gezegd, door elkaar lopen. Nog een bijzonder nieuwsfeit is dat er voor het bezoek aan het (museum) Raad- en Polderhuis in Ouddorp geen entreegeld meer wordt gevraagd. Dit is een gevolg van het feit dat het samen met de openbare bibliotheek straks onder één dak is gehuisvest. Het is de bedoeling dat museum en bibliotheek twee jaartijden gaan hanteren. Een zomerfase waarin naast de lokale- en eilandbewoners vooral ook accent wordt gelegd op de bezoekende toerist en recreant. En een winterperiode waarin het accent met onder andere invulling van educatieve aspecten een programma wordt gepresenteerd gericht op de bewoners van de kern Ouddorp en de eilandbevolking.

Rabobank

Daarbij blijft het nog niet, want er komt nog een derde partij (huurder) in het vernieuwde pand. Dat is een kantoorvestiging van Rabobank Het Haringvliet. Nog niet alles is met een hamerslag bekrachtigd, maar er wordt van uitgegaan dat de Rabobank medio september/begin oktober haar nieuwe ruimte zal betrekken. Zoals bekend zijn de bibliotheek en de Rabobank vele jaren samen gehuisvest geweest in het pand aan de Hofdijksweg.