Afbeelding
Foto: PR

Thema 'Licht' bij Reizende Dichters

GOEREE-OVERFLAKKEE - De zomer is inmiddels begonnen en de Reizende Dichters willen hun tijdschrift weer onder de aandacht brengen. Dit tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. Op de cover staat ditmaal Greta Lugtmeier uit Rockanje.

Na enkele jaren ongebonden dichter te zijn geweest, miste ze toch het clubverband en heeft ze zich aangesloten bij de Reizende Dichters. Samen heb je meer impact, kun je meer mensen bereiken en ook projecten met meer mensen dragen. Greta schrijft gedichten in de hoop dat mensen vooral geraakt worden in hun gevoel. Ze schrijft over wat haar raakt of over beelden die gebeurtenissen oproepen. Greta presenteert ook als gastvrouw de Metrum-sessie's van Woord en Kunst. Dit project is in samenwerking met Kunstplus en de Reizende Dichters.

Het voorwoord is geschreven door Cora de Boed (redactielid, maar ook eindredactrice van de krant 'Ons Eiland'), die zeer betrokken is bij de dichters en ze schrijft o.a.: 'Licht is iets wat je niet vast kan pakken, maar je kan wel schrijven wat licht voor jou betekent'.

Ook maakt u kennis met de gedichten van de overige Reizende Dichters over het thema 'licht'.
Het tijdschrift is te koop bij diverse adressen op Goeree-Overflakkee, maar u kunt ook een abonnement nemen. Wanneer u 12 euro overmaakt op rekening NL17INGB0004644268 t.n.v. De Reizende Dichters, Dirksland - met vermelding abonnement en uw postadres - krijgt u het tijdschrift vol poëzie en verhalen vier keer per jaar thuisgestuurd.