Afbeelding
Foto:

In Olympiakazerne gaan blusgroepen Sommelsdijk en Middelharnis samen

Vervolg van de voorpagina

Blij zei burgemeester Ada Grootenboer te zijn dat dinsdagmiddag de start van de bouwwerkzaamheden kon worden gegeven voor het te realiseren 'veiligheidshuis'. "Het is een lange weg er naartoe geweest, die al begon vóór de gemeentelijk herindeling, en het heeft ook heel wat voeten in de aarde gehad. Alleen al doordat het voortbestaan van het politiebureau hier enige tijd op losse schroeven heeft gestaan. Met man en macht hebben we ons ervoor ingezet om het behouden en nu die hobbel genomen is, kunnen we politie en brandweer bij elkaar gaan brengen."

Olympia kazerne

Daartoe zal naast het politiebureau een nieuwe brandweerkazerne worden gebouwd, waarvoor nu al de naam 'Olympia kazerne' gereedligt. De nieuwe kazerne wordt de uitvalsbasis voor de blusgroepen Sommelsdijk en Middelharnis, die samengevoegd worden tot één blusgroep. "Het proces hiernaartoe is heel goed verlopen", merkte de burgemeester tevreden op en ze wenste de manschappen een mooie toekomst toe.

Vrijwilligers

"Het samenbrengen van politie en brandweer is heel bijzonder en daarmee doen beide disciplines een stap naar voren op het gebied van veiligheid", gaf namens de brandweer Arjan Littooij aan. "Samen zullen ze vanuit het toekomstige gebouw nog meer gestalte gaan geven aan de veiligheid in de samenleving." In het bijzonder prees hij de inzet en grote betrokkenheid van de brandweervrijwilligers, die "diepgeworteld in de lokale gemeenschap altijd klaarstaan om hun verantwoordelijkheid te nemen en op wie u altijd kunt rekenen", zo sprak hij.

Naoberschap

Politiefunctionaris Gerrit Laurens typeerde de samenwerking tussen politie en brandweer als "burenhulp". Dit in combinatie met andere 'schakels' naar de buurt, zoals de door burgers gevormde preventieteams, maar ook het inzetten van Whatsapp richting burgers in bepaalde situaties deed Laurens ervoor pleiten om het begrip "naoberschap" in te voeren. "Met elkaar zorgen we voor een veilige leefgemeenschap, en met naoberschap wordt dat nóg veiliger dan het al is."

Zulke mooie woorden en voornemens vormden een prima basis om de bouwwerkzaamheden in te luiden door het bouwbord te onthullen dat op de plek van het toekomstige 'veiligheidshuis' staat opgesteld.