Enigszins zomerse tendens

Het weekend levert overwegend aardig weer op. Ronduit zomers wordt het (nog) niet op Flakkee. De vervelende regenperikelen van de afgelopen weken behoren gelukkig even tot de verleden tijd. Regen/buienperikelen waren er tot en met afgelopen donderdag nog in Zuidwest-Nederland. Een stevige uitloper van het Azorenhoog slaat uit richting Engeland en het noordwesten van Frankrijk.
Ook reikt de positieve invloed van het hoog tot over onze contreien de komende periode. De zuidwestcirculatie gaat overigens gewoon door, maar de meeste depressieactiviteiten gaan zich in een wat noordelijker traject afspelen. Daardoor bereiken de oceaanfronten onze omgeving niet meer in 'volle glorie' maar schampen ze eerder. De wind blijft evenwel in de zuidwesthoek bivakkeren.

Aardige temperaturen dus tot en met het weekend sowieso en juist op zaterdag en zondag komen die uit in het traject tussen de 20 en 22 op de Eilanden, vooral richting de 'binnenlanden'.
Het weerbeeld is daarbij ietwat fragiel vanwege die net genoemde schampende fronten. Zo'n front hoeft maar 50 kilometer zuidwestelijker in te draaien dan de planning en dan is een beloofde zo goed als zonnige dag ineens een stuk minder mooi in onze contreien. Maar als het nog echt tot wat verdwaalde regen komt gaat het slechts om kleine hoeveelheden water.

Al met al gaan we best puik weekendweer meemaken, maar voor strandweer is het nog te fris.
Vanaf medio komende week zou het na een reeks hele aardige dagen weer wat kunnen tegenvallen.
Toch blijft het weer in grote lijnen heel aardig in de Benelux. Een flinke verslechtering van het weerbeeld lijkt niet aan zet binnen een dag of tien. De warmte zit vrij dichtbij, voornamelijk in Frankrijk.
Er zou nog best een zeer warme - of hete fase kunnen komen in de maand augustus bijvoorbeeld.
Tot dusver heeft de zomer van 2016 het nog niet in zich om langere tijd mooi en stabiel weer op te leveren. Steeds komen verstoringen binnen een paar dagen die het fraaie weer dan de das omdoen.