Toeristenbelasting

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het college stelde in de beeldvormende fase aan de raad voor structureel een bedrag van 200.000 euro vanuit de reserve toeristenbelasting in de begroting op te nemen en daartoe een begrotingswijziging in 2016 vast te stellen. De verwachting is, gelet op de nieuwe recreatieve ontwikkelingen, dat er jaarlijks meer dan genoemd bedrag gestort wordt in de reserve toeristenbelasting. Hetgeen meer wordt ontvangen blijft in de reserve en wordt besteed via een raadsbesluit.

Verwerking

In het gemeentelijke bezuinigingsplan 2014-2017 is een verhoging van 210.000 euro van de opbrengst van de toeristen- en forensenbelasting opgenomen van 250.000 euro. Deze verhoging is in januari van dit jaar doorgevoerd en verwerkt in de begroting 2016. De raad besloot in december 2015 om het vaste bedrag van 210.000 euro, dat jaarlijks gestort wordt in een reserve toeristenbelasting, te vervangen door 10% van de werkelijk in een boekjaar verantwoorde opbrengsten van de recreatieve heffingen (toeristen- en forensenbelasting). Na een vraag- en antwoorddiscussie werd het collegevoorstel unaniem aanvaard. (Door Jaap Ruizeveld)


KNRM helpt motorzeiljacht

HARINGVLIET - Dinsdagavond heeft reddingboot Neeltje Struijs een motorzeiljacht geholpen op het Haringvliet. Een bemanningslid van de Neeltje Struijs en één van de Reddingsbrigade Hellevoetsluis werden op het jacht overgezet. Zij hebben het anker binnen gehaald en de sleepverbinding tot stand gebracht. Waarschijnlijk had het jacht een probleem met het brandstoffilter, waardoor de motor niet meer wilde starten.
Het jacht is naar de haven van Hellevoetsluis gesleept waar het veilig is afgemeerd.