Noodhulp Zuid-Soedan

"Hongerige kinderen snakken naar een beetje eten", vertelt predikant Drale. Hij is net terug uit Zuid-Soedan en vertelt aangedaan over de grote hongersnood in het land. "Ze krijgen soms maar één kleine maaltijd per dag. Miljoenen mensen lijden honger in Afrika. De hongersnood in dit werelddeel is niet nieuwswaardig genoeg, de meeste media zwijgen erover. Toch is de situatie schrijnend en zorgwekkend".

Een noodkreet klinkt vanuit Zuid-Soedan. Het natuurverschijnsel El Niño zorgt al maanden voor grote droogte in delen van Afrika, waardoor veel van de oogst is mislukt. De honger knaagt dagelijks aan miljoenen mensen in het land. Door de aanhoudende droogte is er te weinig voedsel beschikbaar, de economische situatie verslechtert en de voedselprijzen rijzen de pan uit.
In 2011 werd Zuid-Soedan erkent als onafhankelijk land. Sindsdien zorgen onderlinge rivaliteit tussen stammen en grensconflicten met Soedan nog altijd voor uitbarstingen van geweld. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld en daardoor compleet afhankelijk van noodhulp.
Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) steunt een kerkelijk centrum in de omgeving van Loa (Zuid-Soedan). Voedsel wordt vanuit Oeganda de grens overgebracht, al worden wegen moeilijker begaanbaar tijdens het heftige regenseizoen in de zomermaanden. Christenen verdelen het voedsel onder honderden gezinnen en kinderen in de buurt.
HVC wil voorzien in directe voedselverstrekking. Tevens zamelt HVC geld in om te kunnen voorzien in landbouwwerktuigen, zodat in het nieuwe seizoen grotere delen van het land kunnen worden bebouwd. Helpt u de slachtoffers in Zuid-Soedan?
Steun nu via IBAN NL 51 ABNA 0561455139 t.n.v. Stichting HVC o.v.v. 'Noodhulp Zuid-Soedan'.