Redelijk weekendweer

Het weekend levert overwegend aardig weer op. Zomers wordt het niet op de Eilanden.
De vervelende regenperikelen van de afgelopen weken behoren gelukkig even tot de verleden tijd.
Een beetje regen viel er wel op dinsdag en zelfs aan het begin van de woensdag nog. Ook tot zaterdag kwam er nog wat regen langs in onze contreien, maar er viel niet veel meer.
Een stevige uitloper van het Azorenhoog slaat uit richting Engeland en het noordwesten van Frankrijk.
Ook reikt de positieve invloed van het hoog tot over onze contreien de komende periode.

De zuidwestcirculatie gaat overigens gewoon door, maar de meeste depressieactiviteiten gaan zich in een wat noordelijker traject afspelen. Daardoor bereiken de oceaanfronten onze omgeving niet meer in 'volle glorie', maar schampen ze eerder. De wind blijft evenwel in de zuidwesthoek bivakkeren.
Aardige temperaturen dus tot en met het weekend sowieso en juist op zaterdag en zondag komen die uit in het traject tussen de 18 en 22 op Flakkee. Het weerbeeld daarbij blijft fragiel vanwege die net genoemde schampende fronten. Zo'n front hoeft maar 50 kilometer zuidwestelijker in te draaien dan de planning en dan is een beloofde zo goed als droge dag ineens een stuk minder droog in het zuidwesten van Nederland. Maar als het echt tot regen komt gaat het om kleine hoeveelheden water.

Al met al gaan we redelijk weekendweer meemaken, maar voor toeristisch strandweer is het te fris.
Rond medio juli lijkt het weer niet verder te verbeteren, integendeel: het oogt niet heel rooskleurig, met mogelijk 'n diepe depressie die zich manifesteert op de Noordzee, met gevolg buien vanaf zee. Vooral medio komende week zou het weer (tijdelijk) weer eens een stuk minder fraai kunnen worden.
Mocht er nu weer zo'n zeer natte fase volgen, zou dit op termijn zelfs oogstproblemen kunnen geven.
Toch zou er nog best een zeer warme of hete fase kunnen komen, in de maand augustus bijvoorbeeld.
Tot dusver heeft de zomer van 2016 het nog niet in zich om langere tijd mooi en stabiel weer op te leveren. Steeds komen verstoringen binnen een paar dagen, die het fraaie weer dan de das omdoen.