Wethouder Daan Markwat (links) ontving uit handen van René Schepers een impressie van het te ontwikkelen plan.
Wethouder Daan Markwat (links) ontving uit handen van René Schepers een impressie van het te ontwikkelen plan. Foto: Adri van der Laan

Invulling van terrein 'Goede Ree' stap dichterbij

MIDDELHARNIS - Het zetten van een handtekening onder de anterieure overeenkomst brengt de invulling van het terrein van het voormalig zorgcomplex 'Goede Ree' een stapje dichterbij. Als alles volgens plan verloopt, zal begin volgend jaar de eerste paal voor de tachtig woningen de grond in gaan.

Tekst en foto Adri van der Laan

Het is een tevreden wethouder Daan Markwat als hij woensdagochtend zijn handtekening zet onder de anterieure overeenkomst voor het project waarbij het terrein van De Goede Ree weer zal worden ingevuld. De mede-ondertekenaar is René Schepers van ontwikkelingsmaatschappij BPD Ontwikkeling B.V. uit Hoevelaken. Volgens de heer Schepers is het een vrij lang proces geweest voordat de grond kon worden aangekocht van CuraMare. Maar nu staat niets meer in de weg om de verdere planvorming ter hand te nemen. In een anterieure overeenkomst worden de afspraken tussen de gemeente en de ontwikkelaar vastgelegd.

Wethouder Markwat is blij met het te ontwikkelen project. Mede op verzoek van burgers en van raadsleden is bij de ontwikkeling van het terrein rekening gehouden met het handhaven van cultuurhistorische elementen. Zo zijn de oude ingangskolommen gespaard en worden in het nieuwe plan verwerkt. Dit geldt ook voor de vijver en een groot deel van de bomen. De afscheiding met muur en haag wordt eveneens weer gebruikt en dit geldt ook voor de voormalige entree van De Goede Ree.

In het plan is ruimte voor maximaal tachtig woningen, verdeeld over vijf vrijstaande woningen, vier twee-onder-een-kapwoningen, tien en drieëndertig rijwoningen en achtentwintig appartementen.