'Deze eerste stap is een stap in de goede richting'

Vervolg van voorpagina

Voor het ontsnappen is een uur beschikbaar, dus er is ook een zekere tijdsdruk als de technische klussen samen worden geklaard. Er is wel hulp in de buurt: een medewerker van het techniekcentrum geeft tips en aanwijzingen. Hoe jonger de deelnemers, hoe meer hulp. In BETA is ook een lunchroom gepland: Byte. Daar worden met behulp van biologische producten uit de streek weer andere zintuigen geprikkeld.
De vier studentes hebben hun concept ontwikkeld na een uitgebreid onderzoek, dat bestond uit zowel desk research als field research. Daar hoorde ook interviews bij met medewerkers van de gemeente Goeree-Overflakkee en SOPOGO, de koepel van openbare basisscholen op het eiland.

Eerste stap

Een locatie is er nog niet. Volgens het viertal zou een leegstaand gebouw, ergens op Goeree-Overflakkee, geschikt zijn. Een begroting is er ook nog niet. Het financiƫle plaatje behoorde niet tot de opdracht. Maar de eerste stap is gezet, zoals Jan de Jong zei in zijn eerste reactie op BETA. De volgende stappen kunnen wellicht worden gezet door andere studenten.
De directeur van het GO College, de opdrachtgever, was positief over het concept BETA, waarin creativiteit, innovatie en samenwerking samenkomen om techniek spelenderwijs onder de aandacht te brengen. "Deze eerste stap is een stap in de goede richting. Heel creatief. Applaus voor de dames en veel succes met jullie studie!"