Afbeelding
Foto:

"What is wrong with you, England?"

Bam, het nieuws sloeg in als een bom. Gelukkig niet letterlijk deze keer. Europa was in shock, Nederland was in shock en ook ik was heel erg in shock. Engeland gaat ons verlaten. Met 52 % stemmen vóór een Brexit verlaat Engeland de Europese Unie. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van Engeland. Ik kon het ook echt niet geloven. Ik heb denk ik wel tien keer: "What is wrong with you, England?" geschreeuwd tegen mijn tv-scherm, terwijl ik naar de zender CNN keek.
Alsof de hele Brexit nog niet erg genoeg was, kwam Wilders met het idee om nu ook maar zo snel mogelijk een 'Nexit' te houden. Mijn mond viel open van verbazing toen ik het hoorde. Are you serious, Geert? We leven nu in tijden van oorlog, haat, de IS en zoveel moorden. We hebben elkaar nodig meer dan ooit. We need to be united. We moeten één zijn, samen staan we zoveel sterker. Samen kunnen we het verschil maken.
De EU verlaten, zou in mijn ogen een grote ramp zijn. We hebben net onze economie weer een beetje op de rit, we zijn een handelsland en volledig afhankelijk van de landen om ons heen. We hebben elkaar nodig. Sorry Geert, maar ik vind een 'Nexit' je slechtste idee tot nu toe. Ik stem 'remain'!