De grappigste examenklachten

Nu de examens achter de rug zijn heeft Laks een lijstje met de grappigste examenklachten gepubliceerd. Dit zijn onze favorieten.

1. Mus in het lokaal
Tijdens het vwo-examen Nederlands vloog er een mus in het lokaal. De klacht is als volgt: "Het beest maakte veel geluid en ging zelfs op mensen (waaronder mijzelf) zitten. Leraren probeerden tevergeefs nooduitgangdeuren te openen waardoor veel kabaal ontstond. De sfeer was vanaf dat uur zeer onrustig."

2. Invloed van vrouwen
Een andere klacht gaat over het examen kunst voor vwo'ers. "Dit hele examen ging over vrouwen en hun invloed op de maatschappij. Het was een soort feministisch manifest. Naast dat het veel te veel over eendezelfde onderwerpen ging, hoort dit eerder thuis in de LINDA. Als man heb je een achterstand: het vereist meer inlevingsvermogen dan kennis over de stof."

3. Afgeleid door vriendin
Na het examen Nederlands klaagde iemand over de tafelindeling. "Ik ben verschrikkelijk afgeleid doordat mijn vriendin links voor mijn tafeltje haar examen maakte. Dit zorgde voor dusdanige afleiding dat ik mij het volledige examen moeilijk heb kunnen concentreren."

www.examenklacht.nl