Afbeelding
Foto:

Opgroeien tot wereldburger

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD - De leerlingen van groep zeven van cbs Eben-Haƫzerschool te Goedereede Havenhoofd hebben het hele schooljaar over de grenzen gekeken! Alle kinderen kozen gekoppeld aan het vak aardrijkskunde in groep zeven een land uit Europa om zich verder in te verdiepen. De kinderen hebben allemaal een indrukwekkend werkstuk (het zogenaamde landenpaspoort) gemaakt.

Zij maakten het werkstuk thuis en kregen maandelijks van school een onderzoeksvraag over het land, die zij thuis moesten uitwerkten. Zo leerden de kinderen al onderzoekend over het klimaat en de dieren, over de geschiedenis, over de cultuur en natuurlijk het eten uit hun gekozen land. De werkstukken eindigden als kleurige en leerzame boekwerken boordevol informatie. Een grote, prachtige leerprestatie wordt op school ook gevierd en trots presenteerden dan ook alle leerlingen hun werk in Powerpoint en Prezi-presentaties.

Bij de presentatie van de paspoortwerkstukken waren alle ouders en ook familieleden uitgenodigd en ontvingen alle kinderen hun landen expert diploma. Er was Portugese muziek en jong en oud genoot van een internationaal buffet, met door de kinderen klaargemaakte hapjes naar recepten uit hun land. Tijdens het paspoortenproject leren de kinderen al onderzoeken en zijn zij hierover heel enthousiast. Door veel te leren over andere landen en culturen, krijgen kinderen meer begrip en respect voor andere mensen en culturen.