Afbeelding
Foto:

Gefeliciteerd, je bent gedoopt!

Koesteren-vieren-begrijpen

In haar eigen gezin begon Annemarie van Heijningen een tijdje geleden met het vieren van de doopdagen van haar kinderen. Ze wilde hiermee aangeven hoe wezenlijk de doop is in het leven van een gelovige. Ze merkte dat ook bij andere ouders de behoefte leefde om het doopmoment van hun kinderen te herdenken en om deze reden schreef Annemarie dit boekje speciaal voor ouders en hun kinderen.


Voor elke leeftijd is er een speciale tekst waarover de ouder met het kind in gesprek kan gaan. Daarnaast is er ruimte voor foto's, tekeningen, verhaaltjes en aantekeningen. Zo wordt het boekje een bewaarexemplaar met herinneringen aan de doopvieringen. Speciaal voor kinderen maakte de schrijfster een eenvoudige versie van het klassieke doopformulier, voor oudere kinderen om zelf te lezen en voor jongere kinderen om te worden voorgelezen. Annemarie hoop dat door middel van het (voor)lezen van dit formulier kinderen ook beter begrijpen wat de doop inhoudt.


Dit persoonlijke boekje voor kinderen van 0 tot 12 jaar bevat daarnaast tips voor vaders en moeders hoe de doopdag van hun kind gestalte te geven. Tot slot geeft de schrijfster een aantal literatuurtips aan vaders en moeders die nog meer inzicht willen krijgen in de betekenis van de doop.

De betekenisvolle inhoud, inspireerde gedachten en de stijlvolle lay-out maken dit boekje heel geschikt als (kraam)cadeautje.
Annemarie van Heijningen (1977) is spreker, schrijver en columnist voor onder andere EO Visie.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen
2016, uitgeverij Boekencentrum
136 blz., 14,90
ISBN 9789023 970682


In kleur geloven

Kleurplaten voor volwassenen zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van menig boekwinkel. Kleuren is al lang niet meer alleen een bezigheid voor kinderen – steeds meer volwassenen wagen zich aan deze creatieve uitingsvorm. Het inkleuren van meer of minder ingewikkelde prenten wordt door velen als ontspannend ervaren.
Er zijn verschillende aanwijzingen dat het maken van een kleurplaat een positieve invloed heeft op onze hersenen en onder meer stress reduceert, creativiteit stimuleert en meer ruimtelijk inzicht creëert.

In deze bewaarmap bevinden zich 24 losse kleurplaten op zwaar (160 gram/m2) papier. Martin de Heer, leerkracht op een basisschool, werkt twee dagen per week in alle rust en op minutieuze wijze aan zijn tekeningen, boeken en kleurplaten. Hij laat zich in zijn werk inspireren door oude manuscripten en schilderijen, dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de platen in deze map.

Na inkleuren zijn deze platen op A4-formaat heel geschikt om neer te zetten of op te hangen. Zoals de titel van de map al zegt: geloof speelt een belangrijke rol in het werk van Martin. Diverse ontwerpen van Martin worden opgesierd door een Bijbeltekst.

Martin de Heer
2016, uitgeverij Boekencentrum
24 kleurplaten, € 11,90
ISBN 9789023 970620

Afbeelding