Een laatste wens van een patiënt voor een bezoek aan het Rijksmuseum.
Een laatste wens van een patiënt voor een bezoek aan het Rijksmuseum. Foto: Adri van der Laan

Zaterdag 18 juni op Dorpstienden in Ouddorp

Stichting Ambulance Wens komt met informatiestand naar Kringloopmarkt

OUDDORP - Zaterdag 18 juni organiseert de activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente, op eigen terrein rondom het kerkgebouw aan de Dorpstienden in Ouddorp, van 08.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse Kringloopmarkt.

Door Jaap Ruizeveld

Zoals gebruikelijk zijn er talrijke stands met uiteenlopende artikelen, producten, accessoires, kleding, boeken, talrijke attracties en voor een heerlijke hap, vis en een verfrissende dronk wordt uiteraard ook gezorgd. Een vast percentage van de opbrengst van deze jaarlijkse Kringloopmarkt wordt geschonken aan een Goed Doel. Dit keer is dat de Stichting Ambulance Wens Nederland.

"De stichting is opgezet omdat wij een aanvulling willen zijn op de bestaande verzorging van terminale patiënten", vertelt Kees Veldboer, directeur en oprichter van de Stichting Ambulance Wens Nederland. "Wij merken dat er veel patiënten zijn die overlijden zonder dat zij alles hebben kunnen afsluiten. Die ene laatste wens bijvoorbeeld. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is de beperkte mobiliteit, die vaak samengaat met de terminale fase. Anderzijds is er nog de onbekendheid van onze stichting. Heel Nederland moet weten dat de Stichting Ambulance Wens er is en wat zij kan betekenen".

Kringloopmarkt

"Zonder steun, zonder financiële support zou het allemaal niet mogelijk zijn", geeft Veldboer aan. "Daarom zijn wij blij als bedrijven, verenigingen en kerkelijke instellingen ons willen ondersteunen. Zaterdag 18 juni is er een informatiestand van ons op de Ouddorpse Kringloopmarkt aan de Dorpstienden. Mogelijk komt ook de speciaal ingerichte ambulance met extra comfortabele brancard mee. Die voorziening is nodig omdat de patiënten niet op een gewone manier vervoerd kunnen worden. Bij elke wens die uitgevoerd wordt, is kundig medisch geschoold personeel aanwezig."

Ondersteunen

Alle wensen die kunnen worden uitgevoerd, zijn gratis. Stichting Ambulance Wens Nederland kan dit niet doen zonder de giften van particulieren, verenigingen,(kerkelijke) instellingen en bedrijven. Bijdragen zijn hartelijk welkom op rekeningnummer 1129.24.611 ten name van Stichting Ambulance Wens Rhoon. Info: Abel Tasmanstraat 79, 3165 AM Rotterdam – Albrandswaard. E-mail: info@ambulancewens.nl. Telefoonnummer 010.226 55 16, mobiel 06 125 599 99. Bezoek zaterdag 18 juni onze informatiestand op de Kringloopmarkt aan de Dorpstienden in Ouddorp.

Ook een wens?

Wilt u uw dierbare zijn of haar laatste wens uit laten komen? Elke wens is welkom. Of hij nu groot of klein is en bedoeld is voor een oudere vrouw of man, volwassene of kind. Bijna niets is onmogelijk. De stichting kent geen wachttijden of wachtlijsten. Soms wordt een wens al vervuld op de dag dat hij binnenkomt. Een wens indienen kan door het invullen van een intakeformulier op de website van Stichting Ambulance Wens, www.ambulancewens.nl

Aanbeveling

De stichting kent een commissie van aanbeveling die bestaat uit A. Aboutaleb (burgemeester Rotterdam), J.A.M. Hartman (directeur ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond), dr. P.C. van der Velden (directeur Medische Zaken, Van Weel-Bethesda Ziekenhuis Dirksland), mr. K. Ouwerkerk (notaris Spijkenisse), mevrouw drs. R. van Riel (ministerie van Volksgezondheid) en tv-persoonlijkheid mevrouw Mies Bouwman.

Het ambulance-wagenpark in Rotterdam-Albrandswaard