Markiezaatsfietsvierdaagse

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 8, dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 augustus 2016 organiseert Stichting Rijwiel Evenementen de 45e Markiezaatsfietsvierdaagse vanuit Bergen op Zoom. Het vertrek vindt plaats vanaf het binnenplein van het Markiezenhof bij het Beursplein.

De uitgezette tochten voeren door de prachtige omgeving van Bergen op Zoom, waarbij naast de Brabantse Wal met bosrijke omgeving en landgoederen ook de Zeeuwse polders en het mooie eiland Tholen worden aangedaan. Maandag worden Halsteren en Tholen aangedaan, dinsdag is de eerste rust in Kaasboerderij Zuidgeest en de tweede rust in Woensdrecht. Woensdag staat Moerstraten en Halsteren, met rust in het Oude Raadhuis, op het programma. Donderdag is de route naar Huijbergen en Ossendrecht.

Door de ruime keuze in afwisselende routes komen zowel de meer sportieve fietsers als de echte recreanten aan hun trekken.

Men hoeft slechts 3 dagen, waaronder de donderdag, mee te fietsen om in aanmerking te komen voor een medaille. De te kiezen afstanden zijn 25, 40 of 60 km, waarbij per dag een verschillende afstand kan worden gekozen. Er kan gestart worden van 10.00 tot 14.00 uur. De laatste controlepost op de routes sluit om 16.00 uur en de eindcontrole om 17.00 uur. Onder de deelnemers wordt een vijf daags fiets-arrangement op Texel verloot.

Dit arrangement wordt aangeboden door: Fietsspecialist Kees De Mooy in Bergen op Zoom en Hotel De Pelikaan in De Koog.

Bij voorinschrijving geldt een gereduceerde prijs. Daarvoor kan men vanaf 9 juli t/m 6 augustus 2016 terecht bij Fietsspecialist Kees de Mooy, Zuid-Oostsingel 43, horeca Beursplein en VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19 in Bergen op Zoom en bij Het Poortje Fietsen, Dorpsstraat 47 in Halsteren. De kaartvoorverkoop sluit op zaterdag 6 augustus. Er bestaat ook de mogelijkheid van aanmelden via internet: www.fietsvierdaagsebergenopzoom.nl

Op 8 en 9 augustus kan men nog inschrijven aan de start, waar ook de programmaboekjes en de routes kunnen worden afgehaald. In het routeboekje zitten voor alle vier dagen pagina's voor de stempels van de controleposten.

Ook is het mogelijk in te schrijven voor 1 dag.