Het Vogelkijkscherm, midden in het Volgerland. Foto: Ted Sluijter
Het Vogelkijkscherm, midden in het Volgerland. Foto: Ted Sluijter Foto: Ted Sluijter

Lezersexcursie Eilanden-Nieuws door het Volgerland

OUDDORP - Exclusief voor lezers van Eilanden-Nieuws organiseert Natuurmonumenten een excursie door en langs het natuurgebied Volgerland op de Kop van Goeree. De excursie is op zaterdag 25 juni en wordt begeleid door een gids van Natuurmonumenten. Hoe u zich moet aanmelden vindt u hieronder. Trek goede waterdichte schoenen aan en neem uw verrekijker mee.

Het van oorsprong agrarische Volgerland is als onderdeel van de landinrichting Ouddorp-West enige jaren geleden ingericht als natuurgebied. In korte tijd hebben er zich veel broedvogels gevestigd. Ook de vegetatie is verrassend veelzijdig dankzij kalkhoudend kwelwater uit het duin.

Tocht door het gebied

Door het Volgerland is een onverhard pad gelegd. Hier beleef je de openheid van het gebied en haar bewoners. Aan de grote kreek, welke door het gebied loopt, is een vogelkijkpunt ingericht. Vooral watervogels zijn vanuit dit punt goed te zien.

Aanmelden

De excursie is op zaterdag 25 juni en begint om 10.00 uur. Verzamelen op de gratis parkeerplaats aan het Westhoofd Duinpad, eind Groenedijk Ouddorp. De excursie is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan via email: redactie@eilandennieuws.nl of telefonisch: 0187-471020. Vanwege de organisatie is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Wie mee wil, dient zich dan ook zo snel mogelijk op te geven.