Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Kunst- en Boekenmarkt in Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND - Het centrum van Oud-Beijerland is zaterdag 4 juni voor de 16e keer het decor voor een groots opgezette Kunst- en Boekenmarkt. Kunst en boeken staan centraal in de ruim 85 kramen op de Oost- en West-Voorstraat, maar ook zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een schilderij maken, ook zullen ze worden voorgelezen in de speciaal ingerichte voorleeshoeken. Vanaf 12.30 tot 16.30 uur speelt muziekduo Fre en Fre op sax en gitaar door het centrum en vanaf 13.30 uur is er ook een doedelzakspeler.

Van 10.00 tot 17.00 uur kan men snuffelen in boeken, genieten van kunst. In ongeveer 30 kramen kramen treft u schilderijen in alle kleuren en maten, abstract, modern, traditioneel, maar ook zwart/wit, pentekeningen, sieraden van goud, zilver en titanium. Ook keramiek in alle vormen en maten, textiele werkvorming en marmeren en bronzen beelden zullen niet ontbreken op deze internationale Kunstmarkt. De Kunstenaars staan zelf bij hun kraam, zodat u in gesprek kunt gaan waarom en hoe ze het kunstwerk hebben gemaakt.

Onder de vele boekenkramen treft u boeken van tal van schrijvers en onderwerpen, van kinderboeken en romans tot biografieën en oorlogsboeken. Bij Boeken Plus is de schrijver Eisse Thobokholt aanwezig van het boek: 'Voetbalverenigingen die vóór 1900 opgericht zijn en nog steeds bestaan'. Kinderboekenschrijver Kastelein zal ook aanwezig zijn op de Boekenmarkt.

Op de terrassen kunt u gerust even een kopje koffie en wat lekkers nuttigen, alle winkels zijn vandaag ook open. Dit alles is zeker een bezoek aan het mooie Oud-Beijerland waard. De Kunst- en Boekenmarkt is gratis te bezoeken.