Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Edelslager L. Oudmayer nam slagerij in Oude-Tonge over

Oude-Tonge heeft sinds vorige week een heuse Edelslager, in de persoon van slager Oudemayer, die het bedrijf van dhr. J. Mijnders op de Molendijk heeft overgenomen en na een grondige modernisering heeft voortgezet.

Slager Oudmayer ontvangt het Oude-Tongense publiek ("zeer gemoedelijk volk", vindt hij ervan) in een slagerij met een nieuwe inventaris. Achter een koelvitrine liggen de producten op schotels zichzelf te verkopen, zo smakelijk ziet het er allemaal uit. Ook is er een nieuw volautomatisch register, dat feilloos de prijs van elke hoeveelheid en van elk gewicht aanwijst. Op dat alles is slager Oudmayer trots, misschien nog trotser is hij op de Onderscheiding die hem ten deel viel op vaktentoonstellingen. Tweemaal was hij winnaar van de Edelslagers-vakwedstrijd, op de Vaktentoonstelling in Utrecht won hij een erediploma met het grootste aantal punten voor de fijnste gekookte worst, een gouden medaille werd hem toegekend voor de fijnste kalfsleverworst.

Razend druk is het geweest in de afgelopen dagen en enkele slachtdieren hebben al voor de bevoorrading moeten zorgen. Slager Oudmayer meent dat een goede slagerij het aan zichzelf verplicht is producten van eigen geslacht vee te verkopen waardoor een topkwaliteit gewaarborgd is. Gaarne wensen we de ondernemer een goed succes toe!

Dit is een samenvatting van een artikel dat eerder in Eilanden-Nieuws van 25 mei 1971 stond.