Afbeelding
Foto: Klazina Tanis

Stéphanos benoemt veldwerker

DIRKSLAND - Het bestuur van de Stichting Stéphanos heeft Willemien Van de Ridder (42) benoemd tot Veldwerker voor een project in Centraal Malawi.

De benoeming van Willemien Van de Ridder betekent voor Stéphanos een uitbreiding van de werkzaamheden in Centraal Malawi.
Stéphanos is in de regio van Nkhoma actief op het gebied van Evangelisatie en hulpverlening aan wezen door middel van het geven van Bijbelstudies, trainingen aan studenten en het starten van voedingsprogramma's. Met de komst van Van de Ridder kan dit project verder uitgebreid worden. Naast dit project heeft Stéphanos –sinds 1989- ook een groot project in het zuiden van Malawi. Hier worden meer dan 3000 (wees)kinderen en hun omgeving geholpen.

Willemien Van de Ridder is op dit moment werkzaam als Grafisch Vormgever bij het Reformatorisch Dagblad en heeft eerder al ervaring opgedaan bij een project in Ethiopië. Willemien Van de Ridder is lid van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te De Beek-Uddel.

Van de Ridder hoopt nog dit jaar het traject van voorbereidingen in te gaan. Ze zal ondersteunt gaan worden door Stéphanos en door een thuisfrontcommissie.

Het doel van Stéphanos is om in Malawi en Zambia vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en (Bijbel)onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen en hun omgeving. Malawi is één van de armste landen ter wereld. Op dit moment is er in het land een stille ramp gaande; honger, vanwege droogte en misoogsten.
Tevens heeft het bestuur van Stéphanos twee bestuursleden kunnen benoemen. Het gaat om Klaas de Wit uit Bodegraven en Jan Roodhorst uit Sliedrecht, beiden lid van de Gereformeerde Gemeenten in hun woonplaats.