Afbeelding
Foto: pr

Extra inzamelronde overvolle containers

GOEREE-OVERFLAKKEE - Al zijn het momentopnamen, de aanblik is niet fraai. De overlast wordt daarbij als vervelend ervaren.

Op diverse locaties in de eilandkernen zijn de afgelopen periode regelmatig ophopingen gesignaleerd van vooral plastic- en drankenverpakkingen die naast de overvolle inzamelcontainers worden geplaatst. Dit leidde tot klachten richting gemeente. Gelukkig is er positief nieuws te melden, zo antwoordt de gemeente op onze vragen over dit onderwerp. Met ingang van maandag 30 mei wordt een extra wekelijkse inzamelronde ingelast.

Succes

De gemeente stelt: "Omdat het PMD (Plastic-, Metaal- en Drankenverpakkingen) een groot succes is, loopt men regelmatig tegen de grenzen van de opslag- en inzamelcapaciteit aan. De laatste maanden is op diverse locaties op Goeree-Overflakkee de opslagcapaciteit overigens al uitgebreid. Dit bleek niet overal de gewenste oplossing. Samen met diverse inwoners zijn de klachten van de laatste maanden geïnventariseerd. In overleg met IRADO is daarom besloten nu een extra ledigingsronde in te voeren. De extra inzamelingsronde start aanstaande maandag. IRADO gaat dan van drie keer per week naar vier keer per week over tot het ledigen van container(s)". Op de foto: momentopname deze week op Dorpstienden in Ouddorp. (Jaap Ruizeveld)