Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Dertien bruidjes stelen de show…

SOMMELSDIJK – In Nieuw Rijsenburgh was het afgelopen woensdagmiddag tijd voor de jaarlijkse bruidsmodeshow, een activiteit van de Welzijnszorg. Al in de voormalige Goede Ree was het een happening die bij de bewoners gretig aftrek vond en ook nu was dat niet anders. Zo'n zeventig Nieuw Rijsenburghers kwamen er wát graag voor van hun kamer naar de centrale ontmoetingsruimte, die voor de gelegenheid zo was ingericht dat aller ogen gericht waren op de brede trap in de hal. Daar daalden dertien charmante bruidjes en vier galante bruidegoms vanaf, om vervolgens door de hal langs hun seniorenpubliek te schrijden en zo een uur lang de show te stelen.

Tekst en foto: Hans Villerius

Natuurlijk, het waren geen kersverse bruiden of bruidsparen. Sommige hadden hun jawoord al een aantal jaren geleden uitgesproken. Maar trouwjurken die zorgvuldig bewaard waren, werden voor de gelegenheid uit de kast gehaald en deden deze middag weer prima dienst. Waar mogelijk vertelde ambtenaar van de burgerlijke stand Kees Kuiper, compleet in toga gestoken, het nodige over de trouwjurken die passeerden, over de trouwdag van toen, of waar de bruid destijds haar bruidegom voor 't eerst had ontmoet. En als getalenteerd schrijver wist Kees daar wel passende verhalen bij te maken. De oudste trouwjurk die op het toneel verscheen was maar liefst 68 jaar oud en werd zo lang geleden gedragen door de moeder van coördinator vrijwilligerswerk Lia Vervloet, die ook de show van deze middag weer organiseerde. Na afloop completeerden een bak koffie met een heerlijk stuk bruidstaart de hele show.

Meerwaarde

Vermeldenswaard is de medewerking van de Prins Mauritsscholengemeenschap te Middelharnis, waarvan een aantal leerlingen uit het praktijkonderwijs medewerking verleende aan de bruidsshow. Niet alleen door als bruid of bruidegom mee te lopen in de bruidsshow, maar ook maakten leerlingen uit de sector Groen de bruidsboeketten, anderen zorgden voor de make-up en één van hen, Harriëtte Doorn, had de bruidstaart voor deze middag gemaakt, een flink aantal zelfs. Op het gebied van het ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden had het meewerken aan deze middag voor de leerlingen duidelijk meerwaarde, zo gaf de begeleidende docente aan. "Ze leren wat 't is om goed samen te werken, ze verleggen hun grenzen en het is heel goed voor ze om te ondervinden hoe goed 't is om een supergeslaagd resultaat neer te zetten." Van dat laatste vormde deze middag onmiskenbaar het bewijs.