Onder toeziend oog van het bij de verkoop betrokken team van CuraMare zetten Wim Driesse en René Schepers hun handtekeningen onder de verkoopovereenkomst. Foto: Hans Villerius
Onder toeziend oog van het bij de verkoop betrokken team van CuraMare zetten Wim Driesse en René Schepers hun handtekeningen onder de verkoopovereenkomst. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Naam 'De Goede Ree' blijft voortbestaan in Sommelsdijk

SOMMELSDIJK – "Een historisch moment" noemde Wim Driesse het, lid van de Raad van Bestuur van CuraMare, toen afgelopen dinsdagmorgen de grond werd verkocht van de voormalige locatie waarop verzorgingshuis De Goede Ree heeft gestaan. BPD Ontwikkeling te Delft is nu de eigenaar van deze plek en gaat hier een nieuwbouwproject realiseren van maximaal 80 woningen, een gedifferentieerd woningaanbod.

Door Hans Villerius

"Bijna vijfenzestig jaar geleden werd voor deze locatie de koopovereenkomst getekend om er De Goede Ree op te bouwen. De verkoopovereenkomst die we over vijf minuten gaan ondertekenen maakt definitief een eind aan dat tijdperk", zo verduidelijkte Driesse het historische van het moment.

Goede havenplaats

Voordat de handtekeningen werden gezet gaf namens BPD Ontwikkeling ontwikkelingsmanager René Schepers aan dat het voor zijn bedrijf "bijzonder" is om op déze plek woningbouw te ontwikkelen. "Zowel met betrekking tot sloop van de vroegere bebouwing als voor de komende nieuwbouw zijn er afspraken gemaakt. Een aantal details uit het vorige tijdperk moet terugkomen en ook de omgeving zelf vraagt om een respectvolle nieuwe invulling. Het is hier een zichtlocatie en die willen we graag markant houden. Naast historische elementen van de vroegere Goede Ree zal ook de groene frontzone, inclusief de grote bomen, hier gehandhaafd worden, zodat het dezelfde fraaie plek in het dorp blijft die het altijd was, voor iedereen toegankelijk, waardevol voor zowel de bewoners als voor de omwonenden." De vijver die bij de hoofdentree van het verdwenen verzorgingshuis lag komt terug, zij het op een enigszins verschoven plek. En ook de naam van het toekomstige woongebied houdt de herinnering in stand aan hetgeen was, want "De Goede Ree' blijft eraan verbonden. "Het is hier altijd een goede 'havenplaats' geweest en dat moet het in de toekomst onverminderd blijven", zo verzekerde de projectontwikkelaar.
Voor welk type woningen er nieuwgebouwd zullen worden heeft de ontwikkelaar de behoeften gepeild en een enquête gehouden. De behoeften en de reeds in de steigers staande plannen lagen al dicht in elkaars buurt. Na de zomervakantie, en misschien zelfs nog kort daarvoor, zullen nadere stappen worden gezet op weg naar realisering van het project.