Afbeelding
Foto:

Nemen gadgets je huis over?

Vandaag de dag zie je mensen constant met hun neuzen in hun smartphone. Ondertussen voor de jongerengeneratie, waar ik ook toe behoor, de normaalste zaak van de wereld. Terwijl veel van ons (sommige ouderen ook trouwens) niet meer weten hoe het om zich heen er aan toe gaat. In de echte wereld.

Google wil dit najaar een gadget op de markt gaan gooien, die 'Google Home' heet. Het is een systeem dat je op verschillende plekken in je huis neer zet in de vorm van een soort boxje. Door tegen de gadget te praten en het opdrachten te geven, doet het van alles in huis. Denk aan het licht aan en uit doen, je informatie geven over het verkeer, muziek aanzetten en koppelen aan elk boxje in je huis.

Klinkt best handig als je het zo hoort. Een gadget die toch wel veel dingen voor je kan betekenen. Maar of het ook goed is… Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Op deze manier neemt de gadget gewoon jouw huis over, stukje bij beetje. Ook denk ik dat we met z'n allen ontzettend lui van gaan worden. En nog minder contact zullen gaan leggen met elkaar. Want waarom zou je jouw kind nog uit bed halen en een gesprekje voeren als Google Home ook gewoon het licht aan kan zetten?