Bestuur dorpsraad Achthuizen: Daniëlle de Waal, Jos de Jonge en Michele Groenewegen. (foto Jeanine v. Eerten)
Bestuur dorpsraad Achthuizen: Daniëlle de Waal, Jos de Jonge en Michele Groenewegen. (foto Jeanine v. Eerten) Foto: Jeanine van Eerten

Dorpsraad Achthuizen is Gast van de raad

GOEREE-OVERFLAKKEE – Als 'Gast van de raad' presenteerde zich donderdagavond het bestuur van dorpsraad Achthuizen. Jos de Jonge, Daniëlle de Waal en Michele Groenewegen vormen het bestuur.

Door Jaap Ruizeveld

Zij zijn eind vorig jaar met veel enthousiasme en inzet met hun werkzaamheden begonnen en maakten in korte tijd het Leefbaarheidsplan voor deze kleine kern van rond 1200 inwoners nabij Ooltgensplaat. Onze krant besteedde eind maart al ruime aandacht aan deze activiteit, bij gelegenheid van de eerste met 120 bezoekers succesvolle bewonersavond. Waar kernwethouder Van der Vlugt zich lovend uitliet over de voortvarendheid van de activiteiten die gesteund worden door alle verenigingen en organisaties in het dorp. Samenwerken is het sleutelwoord bij alle inzet in Achthuizen.

Saamhorigheid

Spontaan presenteerde Jos de Jonge zijn verhaal. Er worden talrijke evenementen op touw gezet die de saamhorigheid in het dorp tot uitdrukking brengen. Ook zijn er contacten met bewoners vanuit de Langstraat en Zuidzijde. Het buurthuis is de centrale ontmoetingsplek . Er zijn korte lijnen met de veldwerkers van de gemeente om projecten tot uitvoering te kunnen brengen. Achthuizen wil graag meegroeien met de gemeente Goeree-Overflakkee gaf de voorzitter aan. Vanuit de fracties klonken er complimenten voor de inzet en de presentatie van de dorpsraad. Prima zoals het loopt gaf Eijkenduijn (PvdA) aan en Van Dam (SGP) onderstreepte dit. De saamhorigheid heeft in het dorp duidelijk de Brabantse invloeden aldus deze raadsleden.