Jan de Waard van Rabobank Het Haringvliet en Martien Visser, voorzitter van Stichting We GO Together, ondertekenen de sponsorovereenkomst voor GO Color.
Jan de Waard van Rabobank Het Haringvliet en Martien Visser, voorzitter van Stichting We GO Together, ondertekenen de sponsorovereenkomst voor GO Color. Foto: pr

Rabobank steunt GO Color en stort oranje poeder uit over de lopers

MIDDELHARNIS – Stichting We GO Together en Rabobank Het Haringvliet hebben op dinsdag 17 mei een sponsorovereenkomst getekend. De overeenkomst heeft betrekking op GO Color, de color run die plaatsvindt op zaterdag 27 augustus.

Door Kees van Rixoort

Stichting GO Together is in 2015 opgericht met als doel geld voor goede doelen in te zamelen via publieksacties. Het eerste goede doel is stichting A21, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie. De stichting beoogt ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap op Goeree-Overflakkee én de promotie van het eiland.

GO Color is een fun event. De deelnemers lopen of rennen een parcours van vijf kilometer door Middelharnis. Start en finish zijn op het Spuiplein, achter d'n Diek. Onderweg krijgen de deelnemers op vijf punten kleurpoeder over zich uitgestort. Dit zijn punten in de vorm van een sluis, aangekleed door vijf sponsors van GO Color. De kleuren van de logo's van deze sponsors komen terug in het poeder dat de lopers over zich heen krijgen. Meer dan achthonderd deelnemers hebben zich reeds aangemeld via de website www.gocolor.nl.

Van de opbrengst van GO Color gaat 80 procent naar stichting A21. 10 procent is bestemd voor nader te bepalen goede doelen op Goeree-Overflakkee en de resterende 10 procent komt in een potje voor nieuwe activiteiten van stichting We GO Together.

Een van de kleurpunten is bij het gebouw van de Rabobank in Middelharnis. Daar krijgen de lopers oranje poeder over zich uitgestort. Jan de Waard, directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet, legt uit waarom de bank GO Color mede mogelijk maakt: "Wij steunen graag frisse, goede ideeën. De color run is een nieuw evenement op Goeree-Overflakkee, dat ook in het kader van eilandmarketing een prima toevoeging is."