Afbeelding
Foto:

Terug naar huis is de laatste optie

Met een zucht sla ik mijn laptop dicht. Er staat 8,95 euro op mijn rekening en nog 5 dagen te gaan tot ik weer geld ontvang. Hoe ga ik ooit rondkomen? Iedere dag eten en drinken kopen en een huisbaas die om geld komt smeken. "Ik zou haast overwegen om weer thuis te gaan wonen", mompel ik verdrietig in mezelf.

Vooral aan het eind van de maand zijn er momenten dat deze woorden mijn mond ontglippen. Toch meen ik ze nooit. Terug gaan wonen bij mijn ouders is wel het laatste wat ik weer zou willen. Niet omdat mijn ouders zulke vreselijke mensen zijn, helemaal niet zelfs, maar het moment dat ik de deur van mijn ouderlijk huis dichtsloeg, kwam de vrijheid mij tegemoet. Die vrijheid is zo ontzettend fijn, die wil ik nooit meer laten gaan. Er komt een tijd in je leven dat je jezelf los gaat maken van je ouderlijk huis en je gaat ervaren hoe het is om op jezelf te wonen. Dat is iets heel natuurlijks, iets waar je aan toe bent. Terug gaan wonen bij mijn ouders zou dan ook de grootste anti-climax ooit zijn. Ik moet er niet aan denken, ik zoek liever eerst naar andere mogelijkheden voor ik overweeg om terug te gaan wonen bij mijn ouders.

Met een brede glimlach sla ik mijn laptop dicht. De gedachte van 5 dagen geleden is verbannen. De huur is betaald, eten en drinken staat in de kast en het studentenleven lacht me toe. Weer bij mijn ouders wonen? Ha, dat nooit!