Ervaar het eilandgevoel op Tiengemeten

TIENGEMETEN – "Stap zaterdag 21 mei op de pont van 10.00 uur naar Tiengemeten en ervaar het echte eilandgevoel tijdens de heerlijke 'eilandgevoelexcursie'. Er is volop ruimte en de rust is er 'oorverdovend'. Ervaar het zelf", aldus de uitnodiging van Natuurmonumenten.

Tiengemeten is een echt eiland. Het ligt middenin het Haringvliet in de Zuidwestelijke delta. Maak de oversteek met de pont over het Vuile Gat en ervaar tijdens de wandeling hoe schitterend de natuur op het eiland is.

En je bent niet alleen. Want ieder jaar weer weten tienduizenden vogels Tiengemeten te vinden om uit te rusten, voedsel te zoeken of te broeden. Massaal zoeken zilverreigers, lepelaars, eenden en ganzen een plekje in het kommoeras van de Weelde. Een unieke natuurbelevenis!

Rond 13.00 uur eindigt de excursie en kun je de pont van 13.10 uur terug nemen of nog wat langer op het eiland blijven en een pont later nemen. Trek stevige schoenen aan en neem de verrekijker mee!

Aanmelden

Als je mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten van de excursie zijn € 5,- voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 8,- en kinderen tot en met 12 jaar resp. € 2,- en € 5,-. Kinderen van OERRR betalen € 2,-. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont. Bespaar tijd en koop je kaartje voor de pont ook alvast online via de website!