Kees Witte (l.) trok het winnende lotnummer, waarmee Aagje Huizer eigenaar werd van de KiKa quilt. Foto-inzet: Matie Almekinders van Theetuin De Bongerd helpt Kees z'n auto vol laden met de bij haar theetuin afgegeven afvaldoppen. Foto's: Hans Villerius
Kees Witte (l.) trok het winnende lotnummer, waarmee Aagje Huizer eigenaar werd van de KiKa quilt. Foto-inzet: Matie Almekinders van Theetuin De Bongerd helpt Kees z'n auto vol laden met de bij haar theetuin afgegeven afvaldoppen. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Herkingse quiltcursus in de weer voor KiKa

HERKINGEN - Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat de Herkingse Bep Bazen in haar woonplaats een quiltcursus gaf. De diverse creaties die de cursisten maakten konden in de achterliggende weken worden bewonderd in theetuin 'De Bongerd', eveneens in Herkingen. Tijdens de tentoonstelling konden voor het goede doel lootjes worden gekocht waarmee een speciaal hiervoor gemaakte quilt kon worden gewonnen. Afgelopen zaterdagmorgen werd in de theetuin de prijswinnaar 'getrokken' én werd de opbrengst van de lootjesverkoop bekendgemaakt.

Door Hans Villerius

Stichting KiKa was het goede doel waar de lootjesopbrengst naartoe ging, ook voor het tweede achtereenvolgende jaar. In totaal werd € 260 bijeengebracht, een tientje meer dan de vorige keer. En het was KiKa ambassadeur Kees Witte die zaterdag zowel dit bedrag in ontvangst mocht nemen als het winnende lot mocht trekken nu de quilttentoonstelling in de theetuin voorbij is. Grabbelend in een omgekeerde hoge hoed haalde hij daaruit lotnummer 992 tevoorschijn. Het was gekocht door Aagje Huizer uit Herkingen. Ze zit zelf op de quiltcursus bij Bep Bazen en, zei ze achteraf, dolgraag zou ze de Kika quilt hebben. Blij verrast was ze dan ook toen zaterdagmorgen uitgerekend háár lotnummer uit de hoed werd getoverd. En ook Kees Witte zei blij te zijn, maar dan met het feit dat KiKa weer als goede doel aan de quiltverloting was verbonden.
Aan de speciaal hiervoor gemaakte quilt hebben, onder leiding van Bep, vrijwel alle cursisten een bijdrage geleverd. Ieder maakte een eigen stukje, natuurlijk volgens een bepaald patroon, die allemaal aan elkaar werden gemaakt tot één harmonieus geheel. Voor het goede doel stelde quiltwinkel De Bezige Bij te Numansdorp verscheidene stoffen beschikbaar om de KiKa quilt mee te maken. Daar waren Bep Bazen en haar cursisten vanzelf erg mee geholpen.

Liefhebberij

Bep geeft haar quiltcursus trouwens puur uit liefhebberij, gewoon bij haar thuis. Gezelligheidsmens als ze is, geniet ze ervan om haar creatieve passie te delen met anderen, die van Bep dikwijls ook allerlei materiaal belangeloos mogen verwerken in hun handwerkproducties. Bovendien voorziet Bep bij de koffie haar cursisten elke keer van overheerlijk gebak uit eigen keuken, iedere keer iets anders, waarvan ze aan 'haar' meiden steevast ook de recepten mee naar huis geeft.

Afvaldoppen

Om de quilttentoonstelling te houden stelde theetuin De Bongerd haar paviljoen weer gratis beschikbaar, net als vorig jaar. Daarnaast, en eveneens voor KiKa, zamelt De Bongerd plastic doppen en kroonkurken in. Verscheidene bewoners brengen vanuit heel het dorp hun afvaldoppen naar de theetuin en eens in de zoveel tijd haalt Kees Witte ze daar op. Dat kon zaterdagmorgen ook meteen. Zakken vol stonden er weer gereed, dit mede dankzij de inbreng van o.b.s. De Inktvis te Dirksland, die sinds enige tijd ook doppen voor KiKa verzamelt en deze inlevert bij De Bongerd. Kees' auto werd ermee volgeladen, zodat 'ie zaterdag met een mooie buit Herkingen weer verliet.