Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Hartsgeheimen en meidenmacht

Hier heb je misschien op gewacht! Het derde deel is verschenen in de leuke serie over Floor. Een boek voor meisjes vanaf de brugklas, ongeveer 12/13 jaar.
Eerder verschenen de delen: 'Brugklasstress en vriendinnenverdriet' en 'Puberstrijd en lieve leugens'.
Teunie Suijker schreef deze aantrekkelijke meisjesboeken. De hoofdpersonen zijn Floor en Tessa. Zij wonen beiden op een schippersinternaat, waar ze het erg gezellig hebben. Ook op school en met de vriendengroep maken ze van alles mee. Leuke en minder leuke dingen, die veel jonge meiden zullen herkennen. Ze zijn druk met hun schoolwerk en de vriendengroep.
Floortje vraagt zich af of ze Ruben nu echt wel zo leuk vindt als ze dacht? Of is ze verliefd op een ander? Gelukkig luistert Tessa graag naar al haar verhalen.
In de klas komt ook een nieuw meisje: Dorien . Ze heeft het in de nieuwe klas niet makkelijk omdat Tamara erg onaardig tegen haar doet. Floor en Tessa proberen Dorien erbij te betrekken, maar dat lijkt ook niet zo makkelijk. Ze komt er achter dat Dorien meer problemen heeft gehad op haar vorige school.
Ze hoopte hier als niet-christelijk meisje op een christelijke school een nieuwe start te kunnen maken.
Maar Tamara blijft bezig. Ook op Facebook maakt ze Dorien belachelijk. De rest van de vriendengroep vindt dit echt niet kunnen.

"'Hé, ik krijg een berichtje van Ruben', zegt Tessa en ze leest het voor: 'Kijk in de klassengroep, schrik niet. Tamara heeft weer een foto van Dorien geplaatst.'
'Wat is er nu weer aan de hand? zegt Floortje meteen. Ze springt uit haar bed en loopt naar Tessa. Samen kijken ze op Tessa's mobiel. 'Nee, dit meen je niet, dit is echt te erg, 'zegt Floortje geschrokken. Floortje staart naar de foto op het scherm. 'Nee,' zegt ze zacht. Arme, arme Dorien.'……"

Tamara komt er echter te laat achter dat dit een heel nare actie was. Een actie met het gevolg dat Dorien wegloopt. Waar zou ze zijn? Zou de jongen op de scooter er mee te maken hebben? Floor en Tessa doen hun uiterste best om Dorien te vinden en te helpen. Of het ze lukt kun je zelf lezen in dit gezellige en vlot leesbare meisjesboek. Onderwerpen als pesten, echte vriendschap en verliefdheid komen aan de orde.
Het boek ziet er aantrekkelijk uit, met een fleurige, eigentijdse omslag. Een boek, waar veel meisjes graag in zullen lezen.

Prijs:         €13,90
ISBN: 9789033127137
Gebonden: 240 blz.
Uitgeverij Den Hertog