Een impressie van het voorlopige plan.
Een impressie van het voorlopige plan. Foto: Adri van der Laan

Inbreng welkom voor herinrichting terrein De Goede Ree

SOMMELSDIJK - De laatste jaren zijn de mogelijkheden voor de herinrichting van het terrein van verzorgingshuis De Goede Ree uitgebreid verkend. Inmiddels heeft BPD in samenspraak met de gemeente Goeree-Overflakkee de eerste plannen gemaakt voor een nieuwe woonomgeving. Om de ontwikkeling van het gebied goed aan te laten sluiten bij de woonwensen van woningzoekenden in de omgeving, wordt nu een enquête gehouden.

In de voorlopige plannen staan verschillende woningtypen. Zo komen er op het terrein van De Goede Ree naast rijwoningen en appartementen ook 2-onder-1-kapwoningen en villa's. Met de inbreng van belangstellenden kan BPD de nieuwe levensfase van het terrein nog beter ontwikkelen. Woonwensen worden geïnventariseerd via het invullen van de enquête op: www.nieuwbouw-degoederee.nl.

Unieke locatie met historie

De historie, de ligging en de omvang van het gebied zorgen voor unieke mogelijkheden. Het gaat immers om een locatie centraal gelegen in het dorp Sommelsdijk, omringd door voorzieningen en op een steenworp afstand van het Haringvliet. In de plannen wordt met respect omgegaan met de historie van de locatie. De waardevolle elementen van het verzorgingshuis, zoals de karakteristieke voorgevel en de pilasters, blijven behouden in de nieuwe plannen.

Bevordering van zorg

Het verzorgingshuis De Goede Ree heeft sinds de jaren '50 gepaste huisvesting geboden aan vele ouderen uit Sommelsdijk en Middelharnis. Als gevolg van de veranderende vraag naar zorg, is in de nabijheid het geheel nieuwe zorgcentrum 'Nieuw Rijsenburgh' gerealiseerd. De locatie van De Goede Ree is hierdoor vrijgekomen voor herontwikkeling. Door de nauwe samenwerking met CuraMare komt de ontwikkeling van deze locatie ten goede aan de zorg op Goeree-Overflakkee. CuraMare is namelijk in 2010 met BPD overeengekomen dat de gronden van De Goede Ree na sloop van het gebouw worden overgedragen aan BPD.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl