Zesde editie 1500 meter wedstrijd

MIDDELHARNIS - Het baanseizoen is weer van start gegaan bij AV Flakkee, dat betekent dat de zesde editie van de Auto Wisse 1500m voor de deur staat. Op donderdag 5 mei zullen de atleten op de baan aan de Pallandt strijden om de prijzen.

Ook dit jaar maakt de Auto Wisse 1500m deel uit van het Runnersworld Spijkenisse Baancircuit. De 1500m bij AV Flakkee is de wedstrijd die aan de basis lag voor de oprichting van dit circuit. Na twee succesvolle edities is er een samenwerking aangegaan met AV Deltasport, inmiddels worden zij vergezeld door Spirit Oud- Beijerland, PAC Rotterdam, CAV Barendrecht, Spark Spijkenisse en Rotterdam Atletiek. Het is opgezet om de regionale baanatletiek nieuwe impuls te geven. Jong en oud, op alle niveaus, zijn van harte welkom.

Op de wedstrijdavond zal worden gestart met de jeugd, om 19.00 lopen zij de 60m, 80m of 100m sprint. Vanaf 19.40 uur zullen de pupillen de 1000m afleggen en om 20.15 uur gaat de eerste serie op het hoofdnummer, de 1500m, van start. De series worden ingedeeld op tijd, het programma start met de snelste serie. De uitslagen zijn kort na de finish bekend en na afloop zal in de kantine de prijsuitreiking plaatsvinden. Voor de snelste drie dames en heren zijn geldprijzen te verdienen, op verbetering van het baanrecord staat een extra bonus.

Inschrijven kan al via de website van het baancircuit (zie avflakkee.nl). Voor-inschrijven kost € 2,50, na-inschrijven kan tot 45 min. voor aanvang en kost € 5,-. Voor de jeugdonderdelen is alleen voor-inschrijven mogelijk. Het baanrecord bij de heren staat met 3.59:62 op naam van Tarik Ouamoum. Bij de dames is het record in handen van Marijke de Visser, zij liep 4.41:72. De 1500m is een mooi onderdeel van de atletieksport, zowel snelheid als duurvermogen zijn benodigd om een sterke prestatie te leveren.