Afbeelding
Foto:

Jeugd Flakkee krijgt les van profs

MIDDELHARNIS - Op woensdag 20 april vierde voetbalvereniging Flakkee zijn 96ste verjaardag. Om de verjaardag extra glans te geven, werden de voormalig profvoetballers Sieme Zijm en Pascal Bosschaart uitgenodigd om een clinic te geven aan de jeugd. Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden werd er door de kinderen getraind als een prof.

Op de middenstip startte de clinic met een korte uitleg door Pascal en Sieme. Nadat de groep met bijna zestig kinderen op de foto was geweest, werden er groepjes van vier gemaakt. Van de voormalig profvoetballers kregen de kinderen allerlei tips en leerden ze verschillende trucs en technieken. Tussendoor was er natuurlijk nog wat te drinken en kregen de kinderen nog een banaan om nieuwe energie op te doen. Nadat de clinic was afgelopen, kwamen de ouders en kinderen in de middencirkel bijeen en konden er vragen worden gesteld. De clinic werd mede mogelijk gemaakt door financieel adviesbureau Hans Meijer Advies uit Sommelsdijk, dat al jaren aan Flakkee is verbonden.

Naast het voetbal worden er tal van activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden van Flakkee. Onlangs startte er weer een ballenactie om nieuwe leden te werven.
Daarnaast is er met een touringcar een bezoek gebracht aan de wedstrijd FC Oss - Jong Ajax en werd er een bingo georganiseerd. Door de pupillen wordt er per team gestreden om de penaltybokaal en komt er in mei nog een spelmiddag. Bij de Mini-Pupillen hoeft het eerste seizoen ook geen contributie te worden betaald en wordt geheel gratis een tas en trainingspak ter beschikking gesteld.