Uitslagen Denk en Zet

SOMMELSDIJK - De damuitslagen van damvereniging Denk en Zet van maandag 25 april. De uitslagen van de maandag gespeelde wedstrijden.

Afdeling 1

W. Drenth - P.Leroy 0-3
J.A. Dekker - J.J.Melaard 3-0
J.A. Dekker - W. Drenth 3-0                

Afdeling 2

H. Keuvelaar - R. Kwakernaak 3-0
A. Jelier - S. Maliepaard 0-3
M. Meijer - A.Stolk 3-0                                                        
G. Kamp - R. van Rijnberk 3-0
R. Kwakernaak - S. Maliepaard 0-3
G. Kamp - J. Jordaan 0-3                        

Wat we vanavond beleefd hebben, is nooit eerder voorgekomen. De drie kopstukken van afdeling 2 zijn allen gesneuveld, één tweemaal. Blunder op blunder op blunder. Duidelijke vermoeidheidsverschijnselen. De competitie is op een oortje na gevild en dan krijg je zulke dingen.

Maar laat ik met afdeling 1 beginnen. Dekker deed het weer fantastisch. Drenth raakte tegen hem al vrij gauw twee schijven achter en toen was het wel bekeken. Melaard nam zich voor een bepaalde (slechte) zet in zijn partij tegen Dekker niet te doen. Op een gegeven moment vergat hij dat en het werd zijn ondergang.

Leroy speelde tegen Drenth een knappe partij. Hij maakte een fantastisch mooie slagzet, waarbij acht schijven van het bord verdwenen, van ieder vier. Alleen, Leroy had een doorbraak naar dam en dat leverde hem, na knap verzet van Drenth, uiteindelijk toch de overwinning op.

De koploper in groep 2: Kwakernaak verloor maar liefst twee wedstrijden achter elkaar en je moest eens weten hoe! De wedstrijd tegen Keuvelaar moest hij al bij de 16e zet opgeven en in zijn partij tegen Maliepaard gaf hij zomaar een straal schijven weg. Maliepaard – die het in de competitie niet zo best gedaan heeft – vloerde ook Jelier. Niet te geloven. Hij gaf zomaar door een verkeerde manoeuvre vijf schijven weg. Je houdt het niet voor mogelijk. Kamp had iets meer geluk. Hij won van Van Rijnberk, echt wel met een beetje geluk, na een fraaie slagzet van Van Rijnberk. Maar hij verloor van Jordaan. Dit was, bij wijze van uitzondering, een normale, mooie partij, die op een fraaie wijze door Jordaan gewonnen werd. Meijer won van Stolk, op het nippertje, en zo strompelen we naar het eind. Een paar wedstrijden nog! Wel van grote betekenis!