Opnieuw aandacht voor aanrijtijden

GOEREE-OVERFLAKKEE – De Vos (raadslid VKGO) stelde mondelinge vragen aan burgemeester Grootenboer als portefeuillehouder over de aanrijtijden van ambulances. Hij herhaalde zijn bezorgdheid in een eerdere opmerking begin deze maand over dit item. Wij nemen genoegen met het feit dat 80% van de spoedritten op ons eiland binnen 15 minuten ter plaatse is. Dat geldt niet voor het oostelijk- en westelijk deel. Uit publicaties in de PZC zou blijken dat Zeeland op liefst 94.5 procent zit. De minister voelt niets voor het verlagen van de normen en zorgverzekeraars moeten helpen bij het probleem dat ambulances te vaak niet op tijd komen, stelde De Vos. Hij wilde weten welke stappen de burgemeester doet en heeft gedaan om ook op Goeree-Overflakkee betere aanrijtijden te verkrijgen.

De vraagstelling leverde overigens niet veel nieuwe aspecten op, want mevrouw Grootenboer herhaalde de antwoorden en de cijfers die zij ook al in de vorige raadsvergadering aanreikte. Het college vindt ook dat ambulances bij spoedritten er sneller moeten zijn. Het probleem en de zorgen zijn indringend in het bestuur van de Veiligheidsregio aangekaart en dat blijft aan de orde. Wij zijn als gemeente actief verzekerde de voorzitter.

Detailhandelsvisie

Elders in deze krant is het raadsvoorstel Detailhandelsvisie afzonderlijk gepubliceerd. De fracties gaven hun fiat aan deze visie. P.C. Grinwis (SGP) vroeg aandacht voor de problematiek van leegstand van panden in de kernen. Heintjes (VKGO) vond dat de kaders niet te strak moeten zijn. Er moet ruimte zijn voor de echte ondernemers voor uitbreiding / ontwikkeling. Het concentreren van winkels wordt onderschreven. Mevrouw Reijerkerk (VVD) gaf aan wat nuancering in de afweging van belangrijkheid tussen het hoofdwinkelcentrum Middelharnis en de positie van Ouddorp. Pijl (CDA) brak een lans voor behoud van voorzieningen in de kleine kernen.