Het nieuwe (VVD) raadslid Eric van Noordt Wieringa. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Het nieuwe (VVD) raadslid Eric van Noordt Wieringa. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Adri van der Laan

Afscheid en welkom bij VVD in gemeenteraad

GOEREE-OVERFLAKKEE – Opnieuw sierden donderdagavond veel onderwerpen de raadsagenda. Er werd afscheid genomen van VVD-er Cornelis Trommel en daarna kon gelijk zijn opvolger Eric van Noordt Wieringa, na onderzoek van de geloofsbrieven, tot zijn opvolger in de liberale fractie worden geïnstalleerd.

Door Jaap Ruizeveld

Het bestemmingsplan Beschermde dorps- en stadsgezichten werd op verzoek van de ChristenUnie naar de mei-vergadering doorgeschoven. Reden was dat er recent informatie over dit onderwerp was binnengekomen die men eerst nog zorgvuldig wilde bestuderen. De overige fracties hadden geen moeite met het uitstel. Mondelinge vragen van VKGO over Bezuiniging zwembaden werden wel gepresenteerd, maar afdoening vindt schriftelijk plaats.

Burgemeester Grootenboer en vanuit de VVD-fractie collega mevrouw Reijerkerk spraken Cornelis Trommel bij zijn afscheid toe. "U heeft een weloverwogen besluit genomen dat wij jammer vinden maar uiteraard respecteren", stelde de eerste burger. Rekening houdend met gezondheid, gezin, eigen bedrijf en het raadswerk met als speerpunt financiën, was het alles bij elkaar wel een erg zware opgave". Bloemen en een couvert als bijdrage om een reis naar Japan op termijn mogelijk te maken waren de stoffelijke blijken van waardering voor de inzet van Trommel in de raad. Een cadeau van de VVD-fractie begeleidde de woorden van mevrouw Reijerkerk. "Je was een leuke, spontane en intelligente vent die in de fractie nuancerend optrad".

Installatie

Vervolgens was er de procedure voor de installatie van het nieuwe raadslid Eric van Noordt Wieringa. Zoals wij eerder berichtten geen onbekende in een volksvertegenwoordiging. Hij was jaren lid van de VVD-fractie in de raad van Oostflakkee en korte tijd ook fractievoorzitter. Eric legde aan burgemeester Grootenboer de eed af, waarna het raadslid met bloemen en felicitaties zijn zetel kon innemen in de fractie van de jarige Rein Osinga.

Afscheid van Cornelis Trommel in de raad. Foto Wim van Vossen Fotografie