Afbeelding
Foto: pr

Scheppingsconcert Zeeuws Projectkoor

ZIERIKZEE – Morgen, zaterdagavond 23 april, geeft het Zeeuws Projectkoor een concert rondom het thema 'Schepping' in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Op het programma staat het oratorium 'Schepping' van Johan Bredewout.

Daarnaast zingt het koor 'Look at the world' van John Rutter en 'Die Himmel erzählen' uit 'De Schöpfung' van Joseph Haydn. Het programma wordt afgewisseld met instrumentale intermezzo's en samenzang.

Het Zeeuws Projectkoor staat onder leiding van Marien Stouten. Annemarie Stouten speelt dwarsfluit en tinwistle (Ierse fluit), Martin van Moort speelt hobo. De violisten zijn Arianne Stouten en Annette Jumelet. Verder werkt een blaaskwintet uit het Zeeuws Kopercollectief mee. Zoals gebruikelijk bespeeld Christiaan Stouten de vleugel, de organist is Jan Peter Teeuw uit Ridderkerk. Ds. F. den Oudsten is de liturg die de verbindende teksten uitspreekt. Er is kaartverkoop aan de deur van de kerk voor 7,50 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. De aanvang is 19.30 uur, er is een collecte voor de onkosten.

Het Zeeuws Projectkoor is een jong koor met 65 enthousiaste leden afkomstig uit heel Zeeland en Goeree-Overflakkee. Het koor heeft verschillende succesvolle concerten gegeven. Ook werkte het Zeeuws Projectkoor mee aan TV-opnames voor het programma 'Nederland Zingt'. Meer informatie is te vinden op de website www.zeeuwsprojectkoor.nl