Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandag werd weer een aantal wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder volgen de uitslagen:

Afdeling 1

J.A. Dekker-J. van Hoorn 0-3
W. Vroegindeweij-J.J. Melaard 0-3
P. Leroy-Joh. Wolfert 3-0

Afdeling 2

A. Stolk-J.Jordaan         0-3
W. Stolk-A. Jelier         1-1
S. Maliepaard-G. Kamp         1-1
R. Kwakernaak-J. de Jong                 0-3

Van Hoorn versloeg Dekker. Hij nam daarmee revanche voor een vorige partij die hij van hem verloor. Het was een open wedstrijd vol voetangels en klemmen. Dekker tippelde onverwachts in zo'n klem. Van Hoorn liet zich toen niet meer verrassen. Melaard wist in een fantastisch knap eindspel Vroegindeweij te verslaan. Het is jammer dat hij wat laat op dreef gekomen is, maar er zijn nog geringe mogelijkheden om aan degradatie te ontkomen. Wie weet. Het zit Wolfert niet mee. Eerst moest hij één schijf aan Leroy afstaan, later nog één. Toen was het eigenlijk al bekeken. Hij heeft nog wat gesparteld, maar dat had niet veel zin meer.

Stolk maakte een paar domme zetten in zijn partij tegen Jordaan. En toen was de strijd eigenlijk al gestreden. Jelier liet een kans om op zijn concurrenten in te lopen liggen. Hij begon, zoals we dat al een beetje van hem gewend zijn: hij gaf een schijfje weg. Later nam hij er twee voor terug. En toen had hij moeten toeslaan, maar hij deed het niet. De grote verrassing van de avond was de remise van Maliepaard tegen koploper Kamp. Deze heeft in een uitgesproken remisestand nog wat doorgemodderd om de drie punten binnen te halen, maar het mocht niet meer baten. Het was remise en het bleef remise. Kwakernaak die een fraaie partij tegen De Jong speelde, kreeg in het eindspel een black out, waardoor De Jong twee schijven won en een dam kreeg. Kwakernaak was daardoor zo uit het veld gelsagen, dat hij een kans om nog weer terug te komen niet meer zag. Hij bracht door zijn nederlaag de spanning in afdeling 2 er weer helemaal in en dat is ook wat waard! (J. van Hoorn)