Zorgen over aanrijtijden ambulance

MIDDELHARNIS – Vitale Kernen Goeree-Overflakkee maakt zich grote zorgen naar nu blijkt dat één op de vijf spoedritten, op grote delen van het eiland, te laat aankomen.

"Eén van de belangrijkste voorziening in de gezondheidszorg is de ambulancedienst. Een ambulance dient bij een 112-melding binnen een kwartier ter plekke te zijn. Uit recent vrijgegeven cijfers van de gemeente Goeree-Overflakkee blijkt dat 86,1% van de oproepen op tijd is. Dit is echter een gemiddelde voor het hele eiland!

De werkelijke cijfers laten echter een uitermate verontrustend beeld zien. Voor het westen én het oosten van het eiland wordt slechts respectievelijk 77,7% en 77,2 % binnen de gestelde 15 minuten gehaald. Dit houdt in dat het maximum van 15 minuten bij één op de vijf spoedmeldingen niet wordt gehaald. Dit baart Vitale Kernen grote zorgen.

Binnen de regio is de aanrijnorm 95%. Op Goeree-Overflakkee wordt evenwel de norm van 80% gehanteerd. Waardoor zelfs één op de vijf ritten niet wordt gehaald. De 80% norm is een overeenkomst tussen de gemeente Goeree-Overflakkee en de zorgverzekeraar. Om aan de norm van 95% te voldoen, blijkt te duur te zijn", aldus Vitale Kernen GO in een persbericht.