V.l.n.r.: Wethouder Marnix Trouwborst (hij vervangt wethouder Gerrit de Jong), Mijke Nouwen-Buijs, programmamanager dementie CZ en Conny Bouwer, projectleider Ketenzorg Dementie GO.
V.l.n.r.: Wethouder Marnix Trouwborst (hij vervangt wethouder Gerrit de Jong), Mijke Nouwen-Buijs, programmamanager dementie CZ en Conny Bouwer, projectleider Ketenzorg Dementie GO. Foto: Gemeente GO

Samenwerking in regionale aanpak dementiezorg

GOEREE-OVERFLAKKEE – Maandag vond op het gemeentehuis in Middelharnis de startbijeenkomst plaats voor het project 'Regionale aanpak dementiezorg Goeree-Overflakkee'. Om te zorgen dat de dementiezorg toekomstbestendig blijft, is er een samenwerking gestart tussen de gemeente Goeree-Overflakkee, Ketenzorg Dementie Goeree-Overflakkee en zorgverzekeraar CZ. "Het is van groot belang deze zorg goed te organiseren en er voor te zorgen dat we de belangen op het eiland samen behartigen", geeft wethouder Marnix Trouwborst aan.

Bij de bijeenkomst waren, naast een aantal vertegenwoordigers van de gemeente en zorgverzekeraar CZ, ook enkele mantelzorgers, casemanagers Dementie en een twintigtal vertegenwoordigers van lokale zorgorganisaties en professionals aanwezig. Zoals Bavo Europoort, Careyn, CuraMare, Lelie Zorggroep, Sjaloomzorg, stichting ZIJN, huisartsen, apothekers en een vertegenwoordiging van de regionale afdeling Alzheimer Nederland.

Lees verder op pagina 6.