Chris van Zwol, de nieuwe predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Middelharnis.
Chris van Zwol, de nieuwe predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Middelharnis. Foto: Adri van der Laan

Bevestiging en intrede ds. Van Zwol bij GKV

MIDDELHARNIS – De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Middelharnis heeft een nieuwe predikant: Chris van Zwol. De bevestigingsdienst is op zondag 24 april om 11.30 uur.

Door Kees van Rixoort

De intrededienst, waarin Van Zwol zal voorgaan, is diezelfde dag om 14.00 uur. Plaats van handeling is niet het eigen kerkgebouw aan het Oost-Voorgors, maar de oude dorpskerk aan de Ring in Middelharnis. De bevestigingsdienst wordt geleid door ds. M.J.C. Blok te Nijkerk. Nijkerk is ook de plaats waar Chris van Zwol vandaan komt. Hij is getrouwd met Rebecca en samen hebben zij sinds kort een zoon, die Daan heet.

Van Zwol (26) is de vierde predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) te Middelharnis. Eerder werd de streekgemeente met thans circa 240 leden geleid door achtereenvolgens ds. De Rijke, ds. Van Dijken en ds. Van Diggele. Nieuw is dat Chris van Zwol de eerste predikant is die alleen in Middelharnis en omgeving werkzaam is. De eerdere predikanten deelde de kerkelijke gemeente op Goeree-Overflakkee met een andere GKV-gemeente, de eerste twee met Bergen op Zoom en de laatste met Barendrecht-Albrandswaard-Pernis.