Opvang tienermoeders, samenwerking met de VBOK

GOEREE-OVERFLAKKEE – "Als je als meisje in verwachting raakt en je wilt de baby houden, dan heb je in Nederland een probleem. Abortus is zo geregeld, met alle gevolgen van dien, maar opvang voor moeder en kind is wat anders", aldus de organisatie van een presentatie-avond in de Evangelie Gemeente Flakkee.

Het mooiste is als de aanstaande jonge moeder in de eigen thuissituatie wordt opgevangen door de man die de vader is. Maar meestal is dit niet het geval. Meestal staan de jonge meisjes er alleen voor. De thuissituatie is vaak problematisch, zodat er niet langer thuis kan worden gewoond en opvang noodzakelijk is.

Marianne en Arnold Verbist hebben een stichting opgericht die deze opvang realiseert. En niet alleen de opvang, ook de begeleiding van de meisjes is een groot aandacht punt. De stichting wil er zijn voor alleenstaande jonge vrouwen en meisjes die door hun zwangerschap in de problemen zijn gekomen en opvang en begeleiding nodig hebben. Er wordt geholpen vanuit een christelijke houding. De nadruk ligt op een veilig huis, een atmosfeer van geborgenheid en de mogelijkheid om te werken aan de eigen zelfstandigheid. Door deze basis wordt abortus voorkomen en kan de baby in een liefdevolle omgeving worden ontvangen.

Marianne en Arnold komen vertellen over dit bijzonder project in Zeeuws Vlaanderen. De avond wordt georganiseerd door de Evangelie gemeente Flakkee op woensdag 20 april en start om 20 uur. Vanaf 19.30 uur is er inloop mogelijk. Het adres van de gemeente is Emmastraat 24a in Oude-Tonge.