Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Kapper Bakelaar, Den Bommel, legt verleden in reproducties vast

Nadat dames- en herenkapper M. Bakelaar uit Den Bommel aan het einde van de dag de kappersattributen terzijde heeft gelegd wil hij graag eens grasduinen in alles wat met de fotografie te maken heeft. Die belangstelling heeft ertoe geleid dat zo'n twee jaar geleden een reproductiedrift vat op hem kreeg waarvan de meest verdienstelijke resultaten tot in de etalage van de zaak zijn doorgedrongen! Vraag het in Den Bommel en iedereen zal verzekeren dat deze showruimte aan aantrekkelijkheid heeft gewonnen. Kapper Bakelaar heeft aan den volke, dat zijn reproducties be­wonderend bekijkt, op een stevig stuk karton het volgende verzoek geschreven onder het Motto 'Wilt u ons helpen?' 's Kappers nobele bedoelingen worden dan ras duidelijk:

…indien u oude prenten, ansichtkaarten, foto's of andere afbeeldingen van Den Bommel en omstreken bezit, stel deze dan a.u.b. even ter beschikking aan ons, om er een fotoreproduktie van te maken zodat de historie niet verloren gaat. Alle ter beschikking gestelde foto's, enz., worden op erewoord in dezelfde staat terug bezorgd...".

Graag wil hij ieder­een, vooral de ouderen van wie er nog als peutertjes op de ansichten staan afgebeeld, er kennis mee laten maken, om er nog eens van te genieten en om hem informatie te verschaffen. Hij stelt zich voor dat middels een expositie te doen, maar dat vereist veel voorbereiding en zal het nodige kosten. Wanneer dhr. Bakelaar in dat laatste zou worden tegemoetgekomen dan ontziet hij de voorbereiding niet en dan zal de expositie er komen. HeeI misschien komt er dan nog eens een uitgave van Bommelse prentenbriefkaarten maar dat zou een stap verder zijn. Voorlopig zou dhr. Bakelaar hoogst tevreden zijn wanneer hem oude ansichten te leen zouden worden gegeven.
Ze komen op erewoord retour. Het adres: Kapper Bakelaar, Den Bommel!