Rode Kruis zoekt vrijwilligers

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, waar dan ook ter wereld. Ook in Rotterdam Rijnmond is het Rode Kruis actief op allerlei gebieden. Per direct is de organisatie op zoek naar leden voor het Noodhulpteam.

Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Vrijwilligers van dit team leveren een bijdrage aan de hulpverlening aan slachtoffers.

Het Rode Kruis zoekt representatieve mannen en vrouwen met een hulpverlenende instelling, die bereid zijn een training tot Noodhulpteamlid en de PLUS te volgen en mee te draaien in de eerste hulpverlening bij grotere evenementen (om goed geoefend te blijven). Het betreft een vrijwilligersfunctie op MBO-niveau. De vrijwilligers moeten zelfstandig eerste hulp kunnen bieden. Daarnaast is het belangrijk voor vrijwilligers om mobiel bereikbaar te zijn en een pager te dragen. Bij een calamiteit moeten de leden van het team binnen 15 minuten bij de uitgangsstelling kunnen zijn. Meer weten over deze uitdagende vrijwilligersfunctie? Neem contact op met Marc Stofberg, Hoofd Noodhulp Rotterdam Rijnmond, via mstofberg@rodekruis.nl.