Damuitslagen

SOMMELSDIJK - De damuitslagen van maandag 21 maart van damvereniging Denk en Zet.

Afdeling 1

J. van Hoorn - J.A. Dekker 0-3
W. Vroegindeweij - Joh. Wolfert 1-1
J. van den Ouden - I. Mackloet 0-3
J.J. Melaard - P. van Brussel 0-3
M. Klink - P. Leroy 0-3

Afdeling 2

A. Stolk - S.W. Keijzer 0-3                        
R. van Rijnberk - J. de Jong 0-3
W. Stolk - H. Keuvelaar 0-3
G. Kamp - S.W. Keijzer 1-1

Bekercompetitie

G. Kamp - R. Kwakernaak 2-0
A. Jelier - R. Jacobs 2-0

Een paar ongelukkige schijven werd Van Hoorn in zijn partij tegen Dekker in het eindspel fataal. Ondertussen is Dekker behoorlijk bezig punten te verzamelen. Een uitermate ingewikkelde partij speelden Vroegindeweij en Wolfert. Lange tijd bleef de vraag: Hoe gaat dat uitpakken? Even leek het dat Vroegindeweij met de winst zou gaan strijken, maar een verplichte zet deed hem de das om.

In het begin van de wedstrijd tussen Mackloet en Leroy zag Macloet een slagzet met een schijf winst over het hoofd. Uiteindelijk won hij toch. Een fantastisch mooie slagzet in het begin van de wedstrijd leverde Van Brussel tegen Melaard een schijf winst op. Deze schijf kwam Melaard, die knap weerstand bood, in het eindspel tekort. Klink ging tegen leroy al gauw de boot in. Hij kwam door een slagzet drie schijven achter. Leroy is de laatste tijd behoorlijk in vorm. Klink lijkt wat op z'n retour.

Keijzer had met A. Stolk niet zoveel moeite. Ze speelden een leuk partijtje, geen knappe partij. De Jong deed het in het begin tegen Ruud Rijnberk niet goed, maar hij herstelde zich, zodat Ruud dit keer niet voor een verrassing zorgde. W. Stolk verloor tegen Keuvelaar al gauw een paar schijven. Keuvelaar maakte het toen gelijk maar even af. Wat later op de avond gingen Keijzer en Kamp ook nog met elkaar aan de slag. Het werd een mooie partij om naar te kijken. Op het laatst lieten ze zien hoe vriendschappelijk dammers met elkaar omgaan.

Er werden ook nog twee bekerwedstrijden gespeeld. Allereerst Kamp tegen Kwakernaak. Ze hebben behoorlijk voor de puntjes gevochten. Kwakernaak kon het tegen de koploper van afdeling 2 niet bolwerken. Hij moest in Kamp zijn meerdere erkennen. Jelier bofte dat Jacobs de verkeerde kant uit sloeg. Dat leverde hem een schijfwinst en een doorbraak naar dam op. En uiteindelijk de volle winst. Je moet maar geluk hebben.


MELISSANT - De damuitslagen van Eneo 52 van maandag 21 maart.

T. Goedegebuur - J. Looij 1-1
B. Visbeen - A. Visbeen 3-0
L. Breen - H. Visbeen 0-3
C. Visbeen - A. het Jonk 1-1
P. Kom - B. v/d Spaan afgebroken