Xsarus sponsort Go Together.
Xsarus sponsort Go Together. Foto:

Inschrijving start op 26 maart

Wie GO Color loopt, steunt strijd tegen mensenhandel

MIDDELHARNIS – Met een spinning-evenement in januari is stichting We GO Together concreet van start gegaan met de inzameling van geld voor goede doelen. De zestig deelnemers fietsten meer dan 3.000 euro bij elkaar voor stichting A21. Een tweede evenement, groter van omvang, staat in de steigers: GO Color, een color run, voor maximaal duizend personen op zaterdag 27 augustus. Ook de opbrengst van dit evenement gaat grotendeels naar stichting A21, een stichting die strijdt tegen mensenhandel.

Door Kees van Rixoort

Stichting GO Together is vorig jaar opgericht met als doel geld voor goede doelen in te zamelen via publieksacties. Het eerste goede doel is stichting A21. De stichting beoogt ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap op Goeree-Overflakkee én de promotie van het eiland.

GO Color is een fun event. De deelnemers lopen of rennen een parcours van vijf kilometer door Middelharnis. Start en finish zijn op het Spuiplein, achter D'n Diek. Onderweg krijgen de deelnemers op vijf punten kleurpoeder over zich uitgestort. Dit zijn punten in de vorm van een sluis, aangekleed door vijf sponsors van GO Color. De kleuren van de logo's van deze sponsors komen terug in het poeder dat de lopers over zich heen krijgen.

Voor GO Color zijn duizend kaarten beschikbaar. Volwassenen betalen 18,50 euro, kinderen van 6 tot 12 8,50 euro en kinderen jonger dan 6 jaar kunnen gratis meedoen, onder begeleiding van een volwassene. De prijzen zijn inclusief een tasje met onder andere een (dan nog) wit T-shirt en rugnummer en enkele hebbedingetjes, maar het belangrijkste is uiteraard dat de koper van een kaartje het goede doel steunt. De kaartverkoop start zaterdag 26 maart en loopt via de website www.gocolor.nl.

De site is technisch gerealiseerd door Xsarus, een van de sponsors die stichting We GO Together heeft weten te interesseren voor GO Color. De visuele realisatie was in handen van Wurld. Bij Xsarus vond dinsdag 22 maart de officiële presentatie van de website plaats. Daniël Kieviet van Xsarus legde bij die gelegenheid tevens uit waarom het bedrijf GO Color sponsort. "Het is de gedachte van verbinding. We GO Together heeft veel ambitie, de stichting toont een enorme drive om iets tot stand te brengen in samenwerking met het maatschappelijk middenveld: scholen, verenigingen, bedrijven… Dat wordt heel serieus opgepakt. Wij zien potentie. Logisch dat je daar als onderneming een bijdrage aan wilt leveren. Ook, in ons geval, door een website voor GO Color te bouwen, mét een aanmeldsysteem. We gaan proberen onze medewerkers en relaties enthousiast te maken om mee te doen aan de color run."

Van de opbrengst van GO Color gaat 80 procent naar stichting A21. 10 procent is bestemd voor nader te bepalen goede doelen op Goeree-Overflakkee en de resterende 10 procent komt in een potje voor nieuwe activiteiten van stichting We GO Together. Want er liggen nog veel meer plannen op de plank…