Groen licht woningen aan Bommelsedijk

DEN HAAG/DEN BOMMEL - De gemeente Goeree-Overflakkee mag vergunningen gaan verlenen voor de bouw van vier dijkwoningen aan de Bommelsedijk in Den Bommel. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State die woensdag bekend werd.

Door Persbureau Cerberus

Bewoners tegenover de bouwlocatie, George Hainey en zijn partner, stapten vorige maand naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan waarin de vier huizen zijn opgenomen. Hun beroep is ongegrond verklaard. Hainey vindt de huizen die 500 kubieke meter mogen worden veel te groot zijn voor de omgeving. Hij verliest erdoor zijn vrije uitzicht over de polder. Hij verwacht ook veel hinder van inschijnende koplampen als zijn overburen hun auto's parkeren op de inrit tegenover zijn huis. De Raad van State zegt dat het woongenot van de dijkbewoners wel iets achteruit zal gaan, maar onaanvaardbaar is het volgens de hoogste bestuursrechtbank allemaal niet. Volgens de Raad van State leiden de auto's van de nieuwe bewoners niet tot verkeersonveiligheid op de smalle dijk. Projectontwikkelaar S. van der Voorn heeft toegezegd de woningen zo te bouwen dat er doorkijkjes ontstaan naar de polder.

Een eerder bestemmingsplan voor de bouw van vier huizen op dezelfde locatie werd door de Raad van State in 2010 afgeschoten. De reden daarvan was dat de toenmalige gemeente Oostflakkee een aardgasleiding onder de bouwlocatie over het hoofd had gezien. Het gaat om een lagedruk leiding. De projectontwikkelaar heeft met Stedin afgesproken dat de leiding wordt verlegd. Dit verhoogt de bouwkosten per woning met 3.000 euro.