Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Voor jou gelezen

Rumoer in groep 8

Door Nicoline Platschorre:

Je hoort het al aan de titel: in deze groep 8 is het niet rustig. Taco is een vrolijke jongen, die er altijd voor zorgt dat het niet saai is op school Soms per ongeluk en soms expres weet hij klasgenoten aan het lachen te krijgen.

Toch is niet iedereen hier blij mee... Taco vindt een vervelend briefje in zijn tas. "DOE NIET ZO COOL, JOH! ANDERS GEBEURT ER IETS ERGS.' Wie zou dat geschreven hebben? Is er iemand die zo'n hekel aan hem heeft? Hij begrijpt het niet en probeert er achter te komen wie het heeft gedaan, maar dat valt niet mee.

Als Taco's schilderij, dat in de gang van de school hangt, ook nog beklad wordt, gaan ze nog serieuzer op zoek naar de dader.

Ondanks dat gaat Taco zich op een leuke manier inzetten voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Samen met zijn vrienden bedenkt hij een plan. Meester Boersma helpt mee en het wordt een succes.

En na de leuke dag met de supercoole speeltuin, dan komt hij er ook achter wie de briefjes schreef... Dat had Taco niet verwacht!

Tussen alle gebeurtenissen door krijgt Taco ook nog onderzoeken om te zien of hij ADHD heeft. Als blijkt dat dit het geval is, is Taco ook blij dat hij het weet. Hij is dus niet dom, zoals hij dacht. En ook niet lui, zoals de juf dacht. Hij kan door zijn ADHD moeilijker zijn aandacht bij zijn werk houden. Nu hij dit weet, kan hij leren om daar beter mee om te gaan. En gelukkig lijkt Tessa hem te begrijpen.

Een leuk en boeiend boek over groep 8 leerlingen, geschreven door Joke van Winkel.

Bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Prijs: € 8,90
ISBN: 9789033127021
Uitgeverij Den Hertog